[single_post_category_name]

Fie Friedrichsen: Om et vægttab fra 140 til 70 kilo

Måske kender du hende fra hendes Facebookside “Fies vægttab fra 140 til 70 kilo” eller fra hendes Instagramprofil @fiefriedrichsen, hvor hun de sidste to år har delt åbent og ærligt ud af hendes vægttabsrejse for 140 til 70 kilo, og måske kender du hende ikke – endnu. På de to år lykkedes det Fie at tabe sig vha. sund kost, stædighed og massere af træning – men det har været en hård kamp! Læs mere om Fies rejse, karriere og personlige tanker her.

Q

Beskriv din barndom med én sætning

A

Turbulent, men med en mor som en fantastisk tryghedsklippe og kærlighed

Q

Hvad drømte du om at blive, da du var barn?

A

Jeg drømte i en lang periode om at blive dyrlæge eller bare at arbejde med dyr på den ene eller anden måde. En drøm jeg faktisk godt kan ha’ den dag i dag. Dyr har altid fascineret mig.

Q

Hvorfor valgte du at starte en blog?

A

Jeg valgte at starte en blog, fordi jeg håbede på, at nogle derude ville finde den inspirerende eller givende på en måde. Måske nogle derude kunne spejle sig selv i min historie, med en barndom med overvægt, mobning, men på trods af dårlige odds og modgang klare den alligevel. Og så er det generelt blevet en stor passion for mig at hjælpe andre i samme situation.

Q

Hvordan har det været at dele din rejse så offentligt for alle?

A

Det har da været med ambivalente følelser. Jeg vil meget gerne hjælpe andre, og dele ud af mine holdninger, erfaringer, tanker og synspunkter omkring vægttab og sundhed generelt. Men det har også været angstprovokerende at vide, at så mange mennesker følger med og har en holdning til en samt det store ansvar der også følger med. Jeg deler meget gerne åbent og ærligt ud af mine tanker og mit liv, men der er selvfølgelig også en grænse – og nogle gange har jeg haft behov for en pause fra det. 

Q

Vi synes, at du er et kæmpe forbillede. Hvem ser du selv op til?

A

Jo mange tak skal I da ha! 🙂 Jeg ser helt klart allermest op til min mor. Hun er en fantastisk stærk og klog kvinde som har lært mig så meget om livet. Hun har selv kæmpet sig frem til succes på trods af utrolig dårlige odds og modgang, hvilket jeg bestemt har ladet mig inspirere meget af. Ud over hende er der mange andre jeg periodevis lader mig inspirere af, alt afhængigt af hvordan mit eget liv ser ud – og man kan jo lære noget forskelligt og unikt af rigtig mange forskellige mennesker. Lige nu er jeg f.eks. også meget imponeret over, politikeren og partiformand Pernille Vermund og hvordan hun jonglerer med karriere og privatliv. Hun er da en power-kvinde uden lige!

Q

Hvordan ser fremtiden ud for dig personligt og karrieremæssigt?

A

Det et rigtig godt spørgsmål. Jeg håber jo bare egentlig på, at jeg når hen til et rart sted hvor jeg har det GODT, trives og føler sjælefred. Karrieremæssigt håber jeg at kunne leve af det, som jeg er passioneret for. Hvilket ud over dyrevelfærd er at kunne hjælpe andre mennesker som kæmper med overvægt f.eks. Det en uendelig svær og kompleks kamp, og der er så mange faktorer der spiller ind. At være en form for coach, mentor eller rådgiver på deres vægttabs/udviklingsrejse. Det kunne være fantastisk at hjælpe andre på den måde! Jeg har slet ikke drømme eller et mål om at blive millionær eller ha’ en masse penge – for det er ikke nødvendigvis den ultimative lykke, men bare ha’ så jeg kan leve fint og klare mig.

Q

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

A

En typisk dag lige nu er egentlig ret afslappet. Jeg har været sygemeldt et halvt års tid med en genstridig depression, som jeg har kæmpet med i lang tid efterhånden – men den er endelig ved at slippe grebet. Jeg læser til Ernæringsrådgiver (så jeg bruger mest tid på at læse og lære). Derudover skriver/blogger jeg meget omkring mine tanker, erfaringer og liv, som jeg jo deler på min Facebookside og på Instagram. Og så indeholder den ofte også træning og at lave lækker mad!

Q

Hvad er du allermest stolt af at have præsteret?

A

Jeg er nok allermest stolt af, at ha’ overvundet alle de psykiske kampe, der har været under mit vægttab. Det er faktisk ikke mit vægttab i sig selv, jeg er mest stolt af – men det er at ha’ overkommet alle de nedture der har været undervejs. Dét har krævet rigtig meget viljestyrke, stædighed og tålmodighed. Især når man oveni kæmper meget med depression og angst, som jeg virkelig gjorde især i starten. Så ja, det er jeg faktisk SKIDE stolt af – og det må man godt sige!

Q

Du har skrevet bogen ”Fede Fie”. Hvad var dit mål med den?

A

Målet og håbet med den har nok været, at den måske kunne hjælpe andre. Jeg har fået meget respons på den, navnligt fra unge piger som fortæller, at de kan relatere til rigtig meget af det, jeg skriver – og det har været befriende at læse om, en anden der gennemgik det samme som dem. Derved giver det dem også håb for, at der er en vej ud, og at de ikke er alene om deres følelser og indre kampe.

Q

Hvad er dit bedste råd til de piger som kæmper med vægten?

A

Årh, jeg synes det svært dét der med at give gode råd. Det jo forskelligt hvad der er gode råd for den individuelle. Og virker det? Vi er jo alle sammen så forskellige mht. livsstil osv. – så det er svært, hvad der faktisk er et “godt råd”. Men jeg vil i stedet for bare gerne sige til dem, at de IKKE er alene, og at det BLIVER nemmere. Det ér bare svært at tabe sig – og at holde vægten efterfølgende. Der er det bare vigtigt, at man lærer at kunne nyde sin livsstil. Lærer at omfavne fysisk aktivitet og finde noget, som man faktisk nyder. Det skal ikke være negative følelser der skal drive en afsted. Det kan ingen holde ud i længen 🙂

 

Læs mere om Fie og følg hendes rejse på hendes blog www.fiefriedrichsen.com eller få inspiration til gode, sunde opskrifter eller motivation til din træning.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide