[single_post_category_name]

Musikstafetten: Nabiha interviewer Amalie

Amalie Stender er kendt som sangerinden i poptrioen Panamah. Gruppen fik deres gennembrud, da de i 2013 udgav pladen ”En Varm Nats Kølige Luft”, med hits singlerne ”Børn
Af Natten” og ”DJ Blues”. Det var ligeledes året hvor singlen ”Børn Af Natten” blev det mest spillede nummer på P3 og P4, og hvor Panamah vandt ”Årets nye danske navn” til Zulu Awards.

LÆS OGSÅ: Musikstafetten: Lina Rafn interviewer Stine Bramsen

Hvad er din tidligste erindring med sang og musik? 
Jeg har fået at vide, at jeg sang, før jeg kunne tale – men det kan jeg jo ikke rigtig påstå, at jeg kan huske. Men jeg kan huske, at jeg, fra jeg var helt lille, sang godnatsange med mine farmor, når hun og min farfar passede mig. Det var hyggeligt, og det er en tradition, jeg gerne vil give videre til min datter, når hun bliver stor nok til at kunne forstå det og synge med. Og så kan jeg huske, at jeg var hovedrolleindehaver i samtlige musicals i folkeskolen – men af en eller anden årsag, skulle jeg altid være manden.

Hvad ser du som din største succes som sangerinde?
Uuuh, der er jo succes’er på forskellige planer. For mig var det en succes bare at komme op på scenen de første mange gange, fordi jeg faktisk havde en del sceneskræk i starten. Senere hen, har der været succes’er som, at vores single “Børn af natten” var den mest spillede i 2013, at få lov at spille foran 10.000 mennesker på Skanderborg osv. Det er svært at fremhæve én fremfor andre, fordi det har været vidt forskellige oplevelser, som har været vilde på hver deres måde.

Fortæl en hemmelighed, som dine danske fans ikke ved om dig?
Hmm… Jeg har et ret stort temperament – specielt i situationer, hvor jeg ikke kan stille noget op. Jeg er fx engang blevet så sur over at ryge ud af en telefonkø, at jeg slog hånden så hårdt ned i skærmen på min telefon, at den smadrede. Det hjælper mig sjældent i situationen, og jeg kan ikke anbefale det til andre. Jeg burde øve mig i at skrige ned i en pude fremover.

LÆS OGSÅ: Musikstafetten: Stine Bramsen interviewer Nabiha

Har du andre kreative egenskaber udover sang og sangskrivning?
Ja, jeg har tegnet og malet en del, da jeg var yngre, og under min barsel har jeg haft tid til at genoptage den hobby igen. Så nu er lejligheden efterhånden fuld af mine mere eller mindre heldige malerier og tegninger.

“Jeg har fået at vide, at jeg sang, før jeg kunne tale – men det kan jeg jo ikke rigtig påstå, at jeg kan huske.”

Hvad er det bedste og værste ved at være sangerinde?
Det bedste, er det kæmpe privilegie, det er, at kunne dele sin musik med hele Danmark og at kunne ernære sig ved at gøre det, man allerbedst kan lide at lave – det er jo en kæmpe luksus, og for at være ærlig, havde jeg ikke troet, at det ville kunne lade sig gøre. Det er så få mennesker forundt, og konkurrencen er hård, så jeg var egentlig godt i gang med min universitetsuddannelse, da det pludselig tog fart med musikken, fordi jeg troede, at jeg skulle “den fornuftige vej”. Det værste er, at man bliver en offentlig person, som alle mulige mennesker kan have mere og mindre kvalificerede meninger om – hvad enten det gælder en sur anmelder eller en Facebook-bruger, der synes, at man skal have en negativ kommentar med på vejen. Det er bare irriterende, men man bliver med tiden bedre til at ryste det af sig. Nåårh ja, og så er det selvfølgelig lidt hårdt at være væk fra min datter, når vi er ude at spille, men da hun stadig er lille, har jeg endnu ikke været væk fra hende længere end halvandet døgn – men det føles som laaaaaang tid, og man er bange for, at hun lærer et eller andet nyt og sejt, mens jeg er væk!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide