5 ting der gør dit CV interessant!

Dit CV er det første – og nogle gange eneste – indtryk som rekrutteringsfolk får af dig.  Der er heldigvis mange andre kanaler de kan benytte for at lære dig bedre at kende – din LinkedIn, website og Facebook (gud forbyde det) – men det bruger de slet ikke tid på, hvis dit CV ikke har vagt deres interesse i dig. HR-afdelinger bliver ofte begravet i ansøgninger, og mens mange af dem ikke har den specifikke viden om de enkelte felter, så kan de spotte kvalitet og evnen til at skabe interesse om ens profil.

Struktur
Et CV er i sagens natur en liste over dine kompetencer og tidligere jobs, men hvordan du vælger at vise dem er yderst vigtigt. Det er ret nemt at se hvor lang tid en jobsøger har brugt på sit CV ud fra designet, og strukturen er en direkte indikator for, om man har brugt tid på at lave det. Hvis dit CV betyder noget for dig, betyder det også noget for den som læser det.

Strukturen i et CV er vigtig, i forhold til både indhold og format, fordi det hænger tæt sammen med hvor hurtigt læseren kan finde den relevante information. Det er et velkendt faktum, at virksomhederne bruger ca. seks sekunder på, i første omgang, at beslutte om du er en relevant kandidat til jobbet og virksomheden, og således om de skal læse videre i dine papirer. Derfor handler det om at skabe en god struktur, som giver et godt og nemt overblik over hvad du kan, og hvad du kan tilbyde.

Vær specifik
De bedste CV’er er dem som indeholder specifikke informationer. Hvor mange var du leder for? Hvor stor en salgstilvækst var du med til at skabe? Hvilke programmer implementerede du? Disse informationer er med til at give noget konkret at snakke ud fra ved en eventuel samtale. Det giver mulighed for at snakke specifikt ud fra dine erfaringer – og på den måde kan du undgå helt så mange åbne spørgsmål som f.eks. Hvilke tre ting er du mest stolt over i din karriere?

Et CV kan blive lagt til side hvis specifikke keywords ikke er tilstede. Det kan være ting eller programmer man specifikt har spurgt efter i jobopslaget. Har man erfaring med det der spørges efter, så skal det med – ellers virker hele ansøgningen uprofessionel og ligegyldig. Så…dobbelttjek jobopslaget for industrispecifikke termer, og har du erfaring med nogle af dem, sørg for at de er synligt inkluderet i dit CV.

Skrivestil
Dette punkt er et lidt mere kompliceret, for hvilken skrivestil skal du bruge i dit CV: Skriver du i første person? Tredje person eller ikke nogen overhovedet? Det fleste CV’er skrives i første person, men uden det personlige stedord ”jeg”. Det er jo dit CV, så den personlige reference er underforstået eller forudindtaget. Derudover er det også en stilovervejelse om du ønsker at bruge punktform. Det gør det nemt at overskue og lægger op til korte og præcise formuleringer.  Der er også noget i forhold til nutid/datid og brugen af verber. I det hele taget handler det om at tænke over skrivestilen og så holde sig til én gennemgående stil. Det giver klart det bedste udtryk og ser mest velovervejet ud.

Skriv i forhold til virksomheden
Ingen gider at læse et standard CV. Sørg for at tilpasse CV’et til den enkelte virksomhed. Dette er jo for så vidt en forlængelse af det tidligere punkt om at være specifik, men det er ikke desto mindre så vigtig, at den får sit eget punkt. Lige så vel som at HR-afdelingerne vil se specifikke fakta om tidligere jobs, så vil de også gerne læse om relevansen i forhold til den pågældende stilling. Hvis du har en kort introduktion i toppen af dit CV og således måske søger flere jobs i samme periode, så overvej at tilpasse denne til virksomheden så de er specifikke og sælgende.

Tjek, tjek og dobbelttjek
Tjek for stavefejl! Tjek at dine kontaktinfo er iorden. At lave sit CV er hårdt arbejde, og det er fristende at sende den afsted så snart det sidste ord er skrevet. Det kan dog have store konsekvenser hvis grammatiske fejl og sjusket opsætning ikke rettes – det ses med det samme af den HR-medarbejder der læser CVet. Et andet råd er også at være opmærksom på længden af dokumentet. Hvis du er nyuddannet er der ingen grund til at CVet er længere end én til to sider, hvis du har mange års erfaring sæt fokus på de seneste år og komprimer de tidlige års arbejde.

Derfor, det optimale CV er relvant og strømlinet, så informationen er let at finde og CV’et let at læse. Er der styr på det – så er det bare at holde sig klar ved telefonen til når opkaldene ruller ind!

Kilde: Popsugar.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være