[single_post_category_name]

Camilla Olsen flyttede til Australien for drømmejobbet hos Carlsberg

Berlingske Business udråbte i sidste uge de 100 største danske talenter netop nu. På listen finder man kvinder og mænd, under 35 år, som alle har ambitioner og faglig ballast til at nå hele vejen til tops. En af dem er 31-årige Camilla Kuzon Olsen som til dagligt arbejder som country manager i Australien for Carlsberg. Vi har taget en snak med Camilla om hendes karrierevej, og hvordan det er at skulle flytte om på den anden side af kloden, for sit arbejde.

LÆS OGSÅ: Louise Korpela: Advokaten der forbedrer kvindelige jurister karrieremuligheder

Du arbejder til dagligt som Country Manager for Carlsberg. Hvad indebærer dit job helt præcist?

Kort fortalt så har jeg ansvar for Carlsberg’s forretning i Australien. Da vi ikke har vores eget bryggeri i Australien, arbejder vi sammen med to forskellige bryggerier hernede som brygger Carlsberg, Kronenbourg 1664 og Somersby på licens for os, sælger og markedsfører produkterne. Mit job er at være leddet mellem hovedkontoret i Danmark og vores lokale samarbejdespartner. For det meste beskæftiger jeg mig med marketing, men jeg er også indover salg, finans og alle andre aspekter der kan opstå, når man driver en forretning.   

Hvordan endte du inden for dit fag?

Da jeg startede på CBS (Copenhagen Business School) drømte jeg om et international job på et dansk hovedkontor, gerne indenfor marketing. Allerede på 2. semester fik jeg job som studentermedhjælper (deltids-assistent) i Group HR på Carlsberg’s globale hovedkontor. Et praktisk job, da kontoret kun var 10 min. fra skolen, på cykel. Jeg blev i HR i et år, flyttede til den internationale marketing afdeling (Group Commercial), kom på Carlsberg’s Graduate Program og har siden haft diverse marketing og commercial roller… Jeg havde ikke et særligt ønske om at arbejde for et bryggeri, men øl og cider er sjovt at arbejde med. Det er snart 11 år siden jeg søgte jobbet i Group HR, og nu sidder jeg i Melbourne med ansvar for det største Somersby-land i hele verden.

“Jeg havde ikke et særligt ønske om at arbejde for et bryggeri, men øl og cider er sjovt at arbejde med. Det er snart 11 år siden jeg søgte jobbet i Group HR, og nu sidder jeg i Melbourne med ansvar for det største Somersby-land i hele verden.”

Hvad gør dig glad på dit arbejde?

Alkohol er en social industri og man møder mange forskellige mennesker. Jeg elsker, at mit job er meget alsidigt. Jeg bruger tid på kontoret, er ude hos vores kunder, til sponsorship events, osv. I mit gamle job rejste jeg verden rundt, nu rejser jeg Australien rundt, så jeg føler, at jeg oplever en del med jobbet.  

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

I min nuværende rolle er der ingen typisk dag, da jobbet er ret alsidigt. Denne uge har jeg holdt team-møder med de lokale teams mandag og tirsdag, det gør vi hver uge, samt snakket med Danmark om aftenen. Onsdag til torsdag er jeg i Sydney for at møde diverse kunder (bar-ejere og bar-kæder) og fredag tilbage i Melbourne til workshop med det lokale Somersby marketing team.

Hvad er de største udfordringer ved dit arbejde?

I rollen som Country Manager Australia er jeg ansat af hovedkontoret i Danmark men bosat i Australien. Min chef og mine kollegaer er i Danmark. Med 8 til 10 timers tidsforskel, afhængig af sommertid/vintertid, betyder det at alle møder med Danmark skal holdes sen eftermiddag/aften. For at få mit sociale liv til at hænge sammen, prøver jeg at begrænse disse møder til tirsdage og aldrig torsdag og fredag 🙂

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til at skulle arbejde i et land så langt væk hjemmefra?

Da jeg stadig er ansat af Danmark kommer jeg hjem ca. 3-4 gange om året, og det var en vigtig faktor for mig, da jeg sagde ja til jobbet. Selvom de fleste hjemrejser kun er for en uge og jeg er der for at arbejde, så får jeg mulighed for kort at se familien og vennerne til middage, hvilket er dejligt. Jeg har siden jeg var 16 år haft en tæt forbindelse til Australien, og har en del venner her, dog ikke i Melbourne men i Brisbane. Så får jeg hjemve, som i sidste uge hvor jeg havde fødselsdag, så flyver jeg til Brisbane. Det er noget bedre at flyve 2½ time og ikke de 24 timer det tager til Danmark. At jeg har en ”Australsk familie” var med til, at jeg let kunne sige ja til dette job.

Hvad er vejen til succes inden for din branche?

Du skal tage intet forgivet, tage hånd om din egen karriere og altid sige ja til opgaver. Øl-verdenen er social, så har du passion for øl, altid er smilende, klar til ”en enkelt” (du behøver ikke drikke mange øl), så møder du en masse mennesker, og du kan komme langt ved at have det rette netværk. Vigtigst af alt er dog at blive ved med at levere resultater.  

“Det bedste ved min karriere hos Carlsberg, er alle de oplevelser jeg har fået. Jeg har været til diverse festivaller og koncerter, da jeg var en del af Tuborg brand-teamet. Rejst til lande jeg ikke umiddelbart ville besøge som turist.”

Hvilken arbejdsrelateret bedrift er du mest stolt af?

Vi lancerede Somersby i 2008, mens jeg arbejdede som studentermedhjælper (deltids-assistent) i det brand team Somersby kom ind i. Jeg har arbejdet med Somersby lige siden, lanceret det i diverse lande og skabt virkelig gode resultater.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved min karriere hos Carlsberg, er alle de oplevelser jeg har fået. Jeg har været til diverse festivaller og koncerter, da jeg var en del af Tuborg brand-teamet. Rejst til lande jeg ikke umiddelbart ville besøge som turist. Lært munkene på Grimbergen klosteret i Belgien rigtig godt at kende (Carlsberg har en kloster øl som ejes af Grimbergen munkene). Fået mulighed for at bo og arbejdet i et land, jeg har elsket i mange år.  

LÆS OGSÅ: Mette Bierbum Bacher: Sociale Medier kan flytte magt

Hvad tror du, er de vigtigste kompetencer man skal have inden for dit felt?

Resultat-orienteret, selvstændig, ikke være bange for at tage opgaver, ikke være bange for at spørge andre om input, når man har brug for det, og huske på at man altid kan udvikle sig,  både personligt og professionelt.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

For første gang i min karriere, har jeg svært ved at svare på dette spørgsmål. Jeg har været i Melbourne i 8 måneder, planen er at være her i 3 år, og lige nu er det mit fokus. Jeg har en plan for, hvad jeg gerne vil opnå med denne rolle, og den er jeg fuld i gang med. Det er lækkert at være tilbage i Australien, jeg elsker Melbourne og føler jeg pt. har mit drømmejob, så det er virkelig alt jeg fokuserer på lige nu.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide