[single_post_category_name]

Mette Bierbum Bacher: Sociale Medier kan flytte magt

Berlingske Business udråbte i sidste uge de 100 største danske talenter netop nu. På listen finder man kvinder og mænd, under 35 år, som alle har ambitioner og faglig ballast til at nå hele vejen til tops. En af dem er 32-årige Mette Bierbum Bacher som til dagligt arbejder som Social Media-ekspert for medie- og kommunikationsbureauet Mindshare. Vi har taget en snak med Mette om arbejdet med sociale medier, og hvad der skal til for at få succes inden for denne branche.

LÆS OGSÅ: Women in Business: Andrea Elisabeth Rudolph

Hvordan kan det være, at du har valgt at specialisere dig inden for Sociale Medier?

Sociale medier og den teknologiske udvikling har givet os enormt mange muligheder både som samfund og som enkeltindivid. Sociale medier kan være med til at flytte magt, til at skabe en idealiseret opfattelse af os selv og hinanden, men kan også være med til at skabe sammenhold, nedbryde fordomme og få os til at føle, at vi er en del af noget større. Jeg synes, at det er super spændende at arbejde i det krydsfelt og at være med til at sætte standarden for, hvad god kommunikation er – især på sociale medier.

Hvordan endte du i det job du har nu?

Jeg har altid gjort meget ud af at netværke, både fordi jeg synes, at det er spændende at møde nye mennesker, men også fordi jeg blev uddannet lige efter finanskrisen og godt vidste, at mit netværk ville blive meget afgørende for mig. Mit nuværende job fik jeg også via det netværk og fordi jeg er god til at gøre opmærksom på mine kompetencer inden for sociale medier.

Hvad gør dig glad på dit arbejde?

Jeg er nødt til først at svare kage! Ellers vil alle mine kollegaer sige, at jeg lyver. Men derudover gør det mig glad, når jeg i samarbejde med mit team får skabt nogle gode og kreative løsninger for vores kunder, som løfter deres forretning. Det er enormt tilfredsstillende at se resultatet af de mange timer, som man lægger i arbejdet.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Det er meget forskelligt, men jeg bruger selvfølgelig det meste af min tid på at rådgive mine kunder om deres indsats på sociale medier og udarbejde strategier for deres aktiviteter. Jeg bruger også en del tid på ledelse og procesoptimering, så vi arbejder så effektivt som muligt.

Hvad er de største udfordringer ved dit arbejde?

Grundlæggende er den største udfordring ved mit arbejde at omsætte kundernes problemstillinger til løsninger, der giver deres forretning værdi ikke bare i dag, men også på den lange bane. Det er også noget af det, som jeg synes er mest spændende at arbejde med.

Hvad er vejen til succes inden for din branche?

Jeg tror på, at man altid skal bevare sin integritet i sit arbejdsliv. Jeg har nogle meget klare holdninger til emner som fx god kommunikation. Jeg er meget ærlig i min rådgivning, forstået på den måde, at det også er vigtigt at sige nej til sine kunder nogle gange og præsentere dem for en bedre løsning eller fortælle, hvorfor de bør gå i en anden retning for at styrke deres forretning. Derudover handler det om at arbejde igennem og om at fortælle sin chef om sine ambitioner, så alle er med på, hvad målet er og kan hjælpe til i den proces.

Har du et råd til andre der gerne vil uddanne sig inden for kommunikation og SoMe?

Det er lidt en kliché, men find ud af, hvilken del af branchen eller hvilken type af opgaver, som du synes er mest interessante og udfordrende. Du kommer til at arbejde meget, så sørg for, at du arbejder med noget, som du kan lide.

Og så husk, at der også er et liv uden for arbejdet og studiet. Jeg har oplevet mange unge medarbejdere, der er enormt fokuserede og ambitiøse, hvilket er fedt, men de oplever også af og til, at de kommer tæt på at være meget stressede. Jeg siger altid til dem, at deres aktiv er deres hjerne: Det er den, de kommer til at leve af, så den skal de passe på.

Hvad er det bedste ved dit job?

At jeg arbejder med noget, som jeg rigtig godt kan lide og at jeg kan hjælpe yngre talenter med at komme frem.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Ingen anelse. Min karriere har udviklet sig meget de sidste 2 år, men jeg har selvfølgelig en idé om, hvor jeg gerne vil hen de næste par år. Det handler primært om at gøre mit forretningsområde for sociale medier endnu større.

LÆS OGSÅ: Min karrierefortælling: Anne Grønskov

Hvad tror du, er de vigtigste kompetencer man skal have inden for dit felt?

Du skal først og fremmest være dygtig. Viden er altafgørende, især på et område som sociale medier, der hele tiden udvikler sig med nye platforme og tendenser. Og så skal du opføre dig ordentligt. Det er også min regel generelt, men branchen er meget lille og du ved aldrig, hvornår du møder din tidligere chef eller en forretningsforbindelse igen.

Hvilken arbejdsrelateret bedrift er du mest stolt af?

Jeg er enormt stolt af en kampagne, som vi lige har lanceret. Kampagnen hedder Image_Hack og handler om kønsstereotyper i medier og reklame, og det ansvar, vi som branche har for at portrættere kvinder på en ligeværdig måde i reklamer. Jeg er feminist og arbejder meget for ligestilling og mere diversitet, så al den positive respons, som vi har modtaget, er jeg meget glad for.

Læs mere om Image_Hack-kampagnen HER

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide