[single_post_category_name]

Familiegaver: Om at starte virksomhed med en nyfødt på brystet

Hun synes stadig, han er en fantastisk mand, men overskuddet er der ikke, til at hun kunne give noget af sig selv. Jesper Buch (stifter af Just Eat) sagde i et interview, at hvis man ønsker at starte virksomhed, så skal man i en periode sige farvel til alt, herunder venner, kærester, familie, og hvis det bliver en succes, kan man gradvist vende tilbage. Dette kan hun kun nikke genkendende til. Det eneste Luna har prioriteret højere end virksomheden, er sine børn.

Her er familien lige inden virksomheden startede op

Økonomi

Luna er blevet snydt en del gange undervejs. af firmaer og leverandører, snydt med priser og ydelser. Hun tog det meget personligt i starten. Hvorfor kunne folk bare snøre hende? Er hun for naiv? Med tiden fandt hun mennesker, hun kunne stole på og så gik det igen fremad. Luna tror helt bestemt, at en succesfuld virksomhed handler om karma – om den energi man ligger i sin virksomhed, den måde man behandler sine kunder, og det fokus virksomheden får. Hun bruger sig selv meget i virksomheden, hvilket har skabt samarbejdspartnere som er gået hen og er blevet hendes venner. Den manglende tid til omgangskredsen har også betydet færre relationer i privatlivet, hvilket hun savner. Luna har altid været meget social, men imens hun har opbygget Familiegaver, har hun måtte prioritere sin tid meget. Det har betydet færre telefonopkald, kaffebesøg og generel update på venindernes liv. Det er en af de værste konsekvenser – at skulle sætte sit eget privatliv på standby imens man knokler for at bygge en virksomhed op, mener hun.

Mål

Luna sagde fra starten af, at hun ville give projektet 2 år af sit liv. 2 år til at udvikle konceptet og skabe en virksomhed som hun kan leve af. Efter Fars dag d. 5. juni, er der gået de 2 år. For mange er 2 år ikke lang tid at sætte af til at opstarte sin virksomhed, men for Luna er det vigtigt, at hun ikke spilder sin tid på noget som ikke fungerer – for tiden er en af de ting, man aldrig kan få tilbage. Hun vil hellere arbejde alle sine ledige timer i døgnet i 2 år, og derefter have et klart billede af, hvordan virksomheden fungerer, frem for at arbejde halvt på noget i 5 år, som måske viser sig ikke at leve op til forventningerne. Hun vil så sige, at der virkelig også er blevet arbejdet igennem. Hun har stort set ikke tændt sit tv i 2 år, ikke talt med mange andre end dem som har relation til hendes arbejde.

I nogle interviews er Luna blevet spurgt, om det at være mor til to børn ikke er en kæmpe udfordring, når man er selvstændig erhvervsdrivende. Det skulle man måske tro, men Lunas svar er: NEJ! At have børn er en kæmpe styrke. I hvert fald for hende. Børnene er hele hendes drivkraft til at skabe en succesfuld virksomhed – det er dem der er i hendes tanker, de nætter hun sidder og arbejder. Hun ønsker sådan, at vise sine børn, at man kan skabe noget – så længe man arbejder for det. Samtidig så motiverer det hende at tænke på, at hun kan have fleksibilitet i sin hverdag til at have sine børn hjemme, når de er syge, eller har brug for lidt ro – uden at skulle stå til ansvar for en chef. Hun bestemmer selv, hvornår hun lægger arbejdstimerne. Samtidig lukker hun altid ned, når børnene er hjemme. Det gør, at hun kommer helt væk fra arbejdet i den tid, de er hjemme, og hun får en masse energi til netop at kunne fortsætte arbejdet. Havde Luna ikke haft dem, havde hun haft rigtig svært ved at stoppe op ind imellem. Så for hende er børnene en kæmpe styrke i forhold til at starte virksomhed.

“At have børn er en kæmpe styrke. I hvert fald for hende. Børnene er hele hendes drivkraft til at skabe en succesfuld virksomhed – det er dem der er i hendes tanker, de nætter hun sidder og arbejder. Hun ønsker sådan, at vise sine børn, at man kan skabe noget – så længe man arbejder for det.”

Hun kender mange som ikke ville gide det, som hun gør. De trives bedst med rammer og ro i deres hverdag. Lunas hverdag er altid uforudsigelig. Her kan opstå alverdens udfordringer, som hun skal håndtere, og hele ansvaret for virksomheden lægger på hende – og hun elsker det! Og så er der dem der ville ønske, de havde det samme. Folk som mener, de da lige skal have en del af virksomheden , bare fordi man kender hinanden. Eksempelvis et par investorer hun har mødt på sin vej, som gerne ville ind fra sidelinjen. De ville gerne gøre konceptet kæmpe stort, og investere alverdens penge i det. Men det var bare helt forkert for hende. Hun har hele tiden ønsket at holde virksomheden på et niveau, hvor hun har sig selv med. Hvor hun selv kan løse de fleste opgaver, og ikke distancere sig for meget.

Luna med sine to børn

Fremtiden

Luna mener, at det bedste ved at drive virksomhed er, at selvom det “bare” er produkter, så er hendes produkter et symbol på følelser mellem folk – og derfor føler hun, at hun er med til at give kunderne noget med en helt særlig betydning. Der har været de sjove opgaver – når hun laver morgengaver til brudens mand, og når hun laver alle de tavler som kunderne bruger til at fri med – eller når der er Fars dag og hun graverer alle de personlige hilsner og billeder af børnene. Men der er også de triste opgaver. Eksempelvis når hun har kunder der har mistet deres små børn og ønsker billederne graveret som minde, eller de personlige tekster der omhandler folk, de har elsket og mistet – ja, så sidder hun altså der og tuder imens hun arbejder – men det er både på godt og ondt.

Nu er hun der, hvor virksomheden er blevet en stor succes, og hun får ofte henvendelser fra andre der ønsker at overtage den. Indtil videre er Familiegaver hendes projekt. Men Luna har mange andre ideer til nye koncepter, og måske om ikke så længe får hun muligheden for at gå i gang. Det absolut vigtigste for hende er, at hun står op hver morgen med sommerfugle i maven ved tanken om, hvad hun skal hver dag. Om det så er at arbejde eller holde fri, er underordnet. For hun elsker begge dele. Hun kender alt for mange der bruger søndagen på at gruble over at “nu er det mandag imorgen” og kan blive helt nedtrykte med tanken. Hun tænker i stedet “Yes det er mandag – så kan jeg fortsætte med at bygge videre på min egen virksomhed” den følelse synes hun er for fed, og hvis den en dag forsvinder, så er det tid til at gå igang med noget andet. Men lige nu er hver dag en leg, så tiden må vise, hvad der sker. I øjeblikket er Luna også i gang med at starte en smykke-webshop med personligt graverede smykker – Familiesmykker – indtil videre går det over al forventning, så hun glæder sig til at få mere tid til at udvikle på projektet.

Her ses et af de mest solgte produkter – glasplade med billede og tekst

Hvis du vil vide mere om virksomheden kan du se mere på Facebook eller i webshoppen www.familiegaver.dk.

< forrige

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide