[single_post_category_name]

Den danske sportselite: Theresa Nielsen

I Danmark har vi en stolt sportskultur. Vi bliver opdraget med sport i mange afskygninger, har driblet rundt i de danske sportshaller, valfaret fra den ene ende til den anden ende af landet for at spille et stævne og vi har interesseret fulgt med hjemme i stuerne, når de danske helte skulle vinde point hjem til Danmark. Seertallene taler for sig selv. Vi følger trofast med hjemme i stuerne, når den danske sportselite ruller over skærmen.

Vi har her på ChriChri snakket med nogle af Danmarks sejeste sportsudøvere, som I kan glæde jer til at læse i en ny artikelserie.
Den første vi har haft fornøjelsen af at snakke med, er fodbold-darlingen, Theresa Nielsen, som kan skrive over 100 landskampe på CV’et, og som netop er hjemvendt fra Holland med en imponerende EM-sølvmedalje. 

LÆS OGSÅ: Tatoveringer eller ej: Vi er vilde med tatovør Lina Ekatarina!

Theresa Nielsen er 31 år, og så er hun opvokset i Valby med hendes familie. Hun har siden, at hun var helt lille spillet fodbold. Da hun som 6-årig kom på et fast hold i Rikken FC tog det fart. Der var ingen tvivl om, at den lille pige fra Valby havde fødderne skruet rigtigt på. I dag spiller hun professionel fodbold i den norske klub Vålerenga. Men fodboldkarrieren har ikke været uden ofringer, og der må arbejdes hårdt, når man stiler efter at blive en af de bedste. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan en af Danmarks bedste fodboldspillere prioriterer sin tid, forholder sig til sundhed og få hendes tre tips til en sund hverdag.

Hvad har fodbold betydet for dit liv?
Fodbold har betydet alt for mig, og gør det stadig. Næsten hele mit liv har været planlagt efter min fodbold. Men det er i den grad det værd, man får mindst 1000 gange så meget igen.

Du må have gjort dig nogle ofringer i din karriere. Fortæl om det.
Man kan ikke undgå som elitesportsudøver at må ofre nogle ting. Jeg er gået glip af så meget, mange fester, mange fødselsdage og ting bliver tit planlagt efter mig, for at det kan hænge sammen. Det kan selvfølgelig være hårdt, især nu når jeg er blevet ældre og jeg går glip af mine venners runde fødselsdage, bryllupper og deres børn barnedåb. Og ligeså hårdt det kan være at gå glip af noget IGEN, ligeså meget får jeg også bare gennem min fodbold – Jeg ville ikke bytte det med noget andet. De oplevelser man får sammen som hold, eller landshold, er ubeskrivelige, så jeg ville altid tage de samme valg om og om igen. 

Har du nogle regler for dig selv, så du husker at få slappet af og have kvalitetstid?
Jeg har ingen regler. Jeg mærker efter hvad jeg har brug for og handler derudfra. Vil jeg slappe af, kan jeg sagtens gøre det med min kæreste, familien, eller venner – Heldigvis for det.. 

Hvad er sundhed for dig, og hvordan holder du dig sund?
Sundhed for mig er, om jeg har det godt. Står jeg op om morgenen og er glad – Og det gør jeg nu. Men selvfølgelig handler sundhed også om kost og søvn. Jeg sørger altid for at få fyldt depoterne op på bedste vis. Og søvn er ikke svært længere at få nok af 😉 Men i min verden, skal der også være plads til hygge. Alt med måde. Jeg elsker feks. chokolade, så det skal der også være plads til – Men samtidig vil jeg mene, at jeg er sund. 

Kan du give vores læsere tre tips til, hvordan de holder en sund hverdag?
Dyrk lidt motion nogle gange om ugen – Hvis du kan finde en sjov måde at motionere på, det er lige meget hvad, bare du har det sjovt. 
Spis fornuftigt, du behøver ikke en kostplan, eller en vejleder, brug din sundefornuft, vi ved godt hvad der er smart at spise eller ej. Og så sidst, lav noget der gør dig glad. Spild ikke din tid, eller dit liv. 

Hvad er dine håb for dansk kvindefodbolds fremtid?
Jeg håber at dansk kvindefodbold hele tiden vil udvikle sig. At vores kampe fortsat bliver vist i tv. At danskerne hepper med. At folk kommer mere på stadion og støtter os. At vi i fremtiden har en god liga i dk, hvor pigerne kan leve af at spille fodbold, så man derfor ikke søger væk for at leve deres drøm.. Vi brænder så meget for det her, og vi bruger så meget tid på fodbolden, så når, som vi oplevede denne sommer, vi får så mange danskers anerkendelse og respekt, så varmer det i hjertet.

LÆS OGSÅ: “Jeg har altid haft øje for, hvad der rører sig”

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide