Selene Muñoz: Om at leve af dansen

Dansk-spanske Selene er Remert-nomineret danser og koreograf.
Hun startede med at danse, da hun var kun 3 år. Som 9-årig var hun allerede igang med at optræde, og som 14-årig tog hendes karriere for alvor fat, da hun tog til Madrid for at uddanne sig ved flamencoakademiet Amor de Dios og senere ved Royal Conservatory of Dance i Madrid.

Selene har vundet op til flere priser for sin dans og koreografi og har danset over hele verden på nogle af de største scener, herunder bl.a. Guggenheim Museum i New York, World Expo i Shanghai, Tchaikovsky-koncerthuset i Moskva og Det Kongelige Teater i Danmark.

Hun har også medvirket i TV af flere omgange; hun har optrådt for den danske kongefamilie i forbindelse med kronprinsparrets prisoverrækkelse og Dronning Margrethes 75-års fødselsdag, og i 2012 deltog hun i ”Vild med Dans – Knæk Cancer”, som hun vandt.

Selene er netop nu aktuel i den danske musical (B)Romance på Det Ny Teater.

Den smukke Selene Muñoz er netop nu aktuel i en ny dansk musical sammen med de to skuespillere Johannes Nymark og Morten Hemmningsen. Her spiller hun en kvinde, som de to bedste venner forelsker sig hovedkulds i. Med sin dans forfører, underholder og betager hun både de to mænd og publikum, men ingen ved, hvordan hele dramaet ender, og hvem der ender med at få hende. Vi har fået lov til at tage en snak med Selene om dansen, scenelivet og kærligheden.

LÆS OGSÅ: Emilie Lilja: Jeg er en vanvittig irriterende og god bilist

Q

Hvis du var et dyr, hvilket dyr var du så, og hvorfor dette dyr?

A

Elsker alle dyr. Så det er svært at vælge, men hvis jeg skulle vælge, kunne det enten være en hest, delfin eller en ørn. Desværre synes jeg, at det ser meget sort ud ift., hvordan mennesker behandler naturen og dyrene, så det ville ikke være en nem tilværelse at leve i havet. Men der er noget helt fasinerende over delfiner og deres væsen. Det må være fantastisk at have den styrke og stolthed en hest har, kunne løbe frit i landskabet. Og ørnens frihed i forhold til at kunne flyve og mærke vind og luft under vingerne må være helt unikt. Ville ønske jeg kunne flyve….

Q

Beskriv dig selv med tre ord?

A

Passioneret – Nysgerrig – Musiknørd

Q

Hvilken betydning har dansen for dig?

A

Alt. Dans og musik betyder alt for mig, og det giver mit liv mening.

Q

Hvad er det ved scenelivet, der tiltrækker dig så meget?

A

Magien, de historier der bliver fortalt gennem kunst, melankolien, glæden, musikken, dansen, modsætningerne. Det er en unik verden.

Q

Hvis du ikke skulle lave det, du gør nu, hvad skulle du så lave i stedet?

A

Det ville jeg ikke kunne. Allerede i det jeg laver, er der en bred vifte arbejdsområder. Der er ikke to ens dage, og der er altid nye projekter og nyt arbejde. Alt fra marketing, design, opsætninger af produktioner, workshops, foredrag osv. Så hvis jeg ikke kunne danse, ville jeg stadig koreografere, designe og være entreprenør. Arbejde kreativt.

Q

Hvordan får du inspiration til din dans?

A

Alt inspirerer mig. Mennesker, en samtale, et emne, dyr, farver, musik, mode, linier og arkitektur. Nogle gange skriver jeg idéer ned, andre gange vågner jeg af en drøm med nogle idéer, som jeg så arbejder videre på – også selvom det er midt om natten. Jeg elsker at være kreativ om aftenen/natten. At rejse og opleve nye kulturer er også meget vigtigt, så jeg prøver at opleve en masse og suge al den viden og inspiration til mig som muligt, når jeg er ude at rejse.

Q

Hvilken betydning har det haft for dig at være både dansk og spansk?

A

Det har givet mig en god forståelse for mennesker og kulturer. Blandet blod er godt, og jeg elsker at have både den danske og spanske side. Det er gode modsætninger. Vi har en særlig forståelse for disciplin og arbejdsomhed i Skandinavien, som er en god kontrast til det spanske temperament og den spanske passion, hvor det handler mere om at leve i nuet.

Q

Hvordan holder du dig sund i en travl hverdag?

A

En blanding mellem at spise godt, styrke musklerne og dyrke ro i sindet. Huske at trække vejret, at tænke positivt, være kreativ og ikke spise kød. Jeg prøver at holde mig på et vegansk niveau, da det ødelægger mit hjerte fuldstændigt at se, hvordan mange mennesker og industrien behandler dyr. Det er helt uhørt. Jeg er aktiv forkæmper for dyrettigheder og dyrevelfærd. Siden jeg var helt lille, har jeg lagt kræfter i denne sag, og jeg går meget op i at skabe en positiv forskel for dyr.

Q

Hvad laver du, når du virkelig bare skal slappe af?

A

Elsker at sove længe og give kroppen restitution efter hårdt arbejde. At hygge med min dejlige hund Betty, at være hjemme og tænde stearinlys. Enten se film eller læse en god bog. Spise noget lækker mad. Jeg elsker også at være i naturen, at gå ture ved havet og i skoven. Det er noget af det allerbedste.

Q

Hvordan ser dit kærlighedsliv ud?

A

Lige nu er jeg ikke sammen med nogen, og det har jeg det rigtigt dejligt med.

Q

Hvordan er det at være med i (B)Romance?

A

Det er helt fantastisk. Det har været og er en utrolig intens, spændende og lærerig proces. Jeg er meget lykkelig over, at der er blevet samlet et dreamteam og, at vi alle respekterer og inspirerer hinanden. Det er noget, jeg aldrig vil glemme.

Q

Hvilket forhold har du fået til Morten og Johannes, du spiller sammen med?

A

Både Morten og Johannes er to helt fantastiske mænd. De er så søde, dygtige og inspirerede at arbejde sammen med, og vi har haft et fantastisk prøveforløb, hvor der både har været plads til de dybe samtaler og en masse sjov og ballade. Så det er skønt. Og vi glæder os hver gang til at skulle dele scenen og fortælle denne historie. Der sker nye ting, hver gang vi optræder med (B)romance.

Q

Har du nogensinde prøvet at være hende, to mænd ”sloges” om i virkeligheden?

A

Ja det har jeg faktisk. Heldigvis endte det godt. Men ikke altid rart at være fanget i sådan et trekantsdrama.

Q

Har du og en veninde nogen sinde prøvet at være forelsket i den samme fyr?

A

Nej heldigvis! J Det ville nok være en katastrofe…

Q

På hvilke punkter ligner Selene og Ellen hinanden?

A

På passionen, lidenskaben, at være i stand til at elske og give kærlighed på forskellige planer og kunne rumme forskellige mennesker. Og så kan vi begge lide farven rød og blonder.

Q

I forestillingen har Ellen ikke en eneste replik – føler du det er nemmere eller sværere at udtrykke dig gennem dansen, og hvorfor?

A

Jeg synes, det er det helt rigtige. Idéen var også at blande de forskellige sprog, skuespil, musik og dans, og jeg synes, at Mads M. Nielsen har instrueret det fint. Han har givet mig plads til at skabe koreografierne og connecte med det sprog, jeg har det bedst i: Dansen. Men jeg synes, det kunne være interessant at eksperimentere med mere skuespil og prøve at gå mere i denne retning. Jeg er af natur meget nysgerrig og elsker at prøve nye ting og udfordre min “comfort zone”.

Du kan se (B)Romance med Selene Muñoz i Det Ny Teater frem til d. 2. november 2017.

Følg Selene Muñoz på Facebook her eller på Instagram her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er