[single_post_category_name]

Tina Lund og Simone Thorup Eriksen: Om heste, karriere og livet som mor

Tina Lund og Simone Thorup Eriksen: Om heste

Simone Thorup Eriksen, selvstændig illustrator, gift og mor til to

Q

Hvilken betydning har heste haft for dit liv?

A

Jeg er vokset op med heste og har nærmest brugt hele min barndom i en hestestald. Min pony var min allerbedste ven og livet i stalden har givet mig mange gode oplevelser og venskaber.

Vi red ture i naturen nærmest hver dag, tiden med hestene var mit frirum. Udover det, har det givet mig et meget stærk bånd til min farmor og farfar, som boede lige ved siden af rideskolen. Jeg har brugt mange af mine eftermiddage, weekender og ferier hos dem.

Q

Hvordan startede samarbejdet omkring ’Min hest’?

A

Tina havde min bog ’Barnets første bog’ til hendes lille pige Lilly og spurgte mig en dag, om det ikke kunne være en god idé at lave en lignende scrapbook, hvor man kunne dokumentere sin hverdag med sin hest.

Vi er begge vokset op med heste og synes, at forholdet mellem hest og menneske er noget særligt – vi ville gerne lave en bog, hvor man kunne samle alle sine minder, billeder og oplevelser i én bog. Så det gjorde vi. Bogen indeholder også opskrifter på hestebolcher, hestelagkager, du kan lære at tegne dig egen hest og meget meget mere.

Hvordan får du morlivet til at gå op med din karriere?

A

Jeg forsøger at arbejde effektivt, mens pigerne er i skole og dagpleje og at være mor og kæreste, når jeg er hjemme. Det er dog ikke altid det hænger sådan sammen, men så forsøger jeg at inddrage pigerne, når de kan være med. Det vigtigste i mit liv er, at alle i min familie har det godt, og er glade.

Jeg har mange events og arrangementer for børn – der tager jeg altid pigerne med og de elsker det.

Jeg er god til at planlægge og strukturere min tid og derudover har jeg verdens bedste mand, så vi får det hele til at gå op i en højere enhed, selvom dagene langt fra er ens.

Der er fordele og ulemper ved at være selvstændig. I perioder hvor jeg har travlt, bruger jeg også aftenerne, når resten af huset sover. Til gengæld kan jeg så tage en fridag eller hente pigerne tidligt, når der er behov for ekstra tid sammen. Jeg elsker, at jeg er min egen chef. Det giver mig en masse spekulationer, nogle gange bekymringer, men mest af alt gør det mig lykkelig. Jeg elsker at kunne tegne hele dagen. Jeg elsker selv at kunne styre min hver dag og jeg bliver glad og stolt over interessen for mig og mine tegninger.

Q

Gør du noget særligt for at dyrke din(e) hobby(er) med dine børn?

A

Ja! Jeg elsker at være kreativ sammen med pigerne, og de elsker det også. Haley på 7 år, elsker at få lov til at være med til at tegne. Det er vores fælles ting og vi kan bruge rigtig mange timer på at tegne sammen.

Haley plager altid om at få lov til at komme med på arbejde. Hun kan sagtens bare sidde og se på, at jeg tegner.

Ellie som bliver 2 år til sommer, synes det er så sjovt at få lov at være med til at tegne, klippe, klistre og male – det er dog tit noget roderi og hun kan ikke koncentrere sig så lang tid, men det er så sjovt at se! Jeg elsker at have børnene med i mit kreative univers.

Pigerne er min største inspiration. Jeg elsker børns fantasi og simple tankegang.

Haley tegner og laver de skønneste ting. Jeg elsker hendes fortolkninger af verden i hendes tegninger, hvordan himlen er lyserød, de sødeste fantasivæsner og de fineste enhjørninger.

Ellie er stadig lille, men hun kan sagtens være med, og hun synes, det er sjovt.

Hvilke kvaliteter, som du selv besidder, går du mest op i at give videre til dine børn?

A

Jeg håber, at jeg kan lære dem at hvile i sig selv. Jeg fortæller dem, at de er perfekte, som de er. Jeg vil gerne give dem selvtillid til at tro på sig selv og give dem mod til at gøre det, de drømmer om. Jeg vil lære dem altid at være god mod andre mennesker og altid hjælpe, hvor man kan. 

LÆS TINA LUNDS SVAR HER

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide