[single_post_category_name]

Annemette Voss: Om en travl hverdag, livet som mor og sine bedste karriereråd

Artiklen indeholder reklamelinks

Annemette Voss er en Boss Lady med stort B. Der er fuld gang i karrieren med en succesfuld blog, adskillelige kagebøger (bl.a. Lagkagebogen, som du kan købe her) og meget andet, samtidig med at hun er igang med at planlægge bryllup og er mor til tre. Vi har taget en snak med Annemette for at finde ud af, om hun virkelig har flere timer i døgnet end os andre, eller hvad hun gør for at kunne balancere det hele på én gang. 

LÆS OGSÅ: Lagkagebogen udkommer i dag!

Q

Du er en kvinde med mange jern i ilden, hvordan får du karriere og familieliv til at hænge sammen?

A 

Jeg ville lyve, hvis jeg skrev, at det var nemt. Det er bestemt ikke nemt og det lykkes heller ikke altid lige godt. Men det lykkes for det meste. Man kan sige, at jeg kunne ikke leve det liv jeg lever, hvis jeg ikke havde en stærk mand ved min side, der kan fungere både samarbejdspartner og personlig støtte for mig. Min kæreste Micky, er guld værd, og han holder sammen på vores lille familie, når jeg ikke magter det.

Men jeg lærer jo også hver dag. Jeg er blevet bedre til at praktisere mindfullness, det dér med at være tilstede i nuet. Lige dér hvor man er, og så lade alt det andet ligge. Jeg er ikke god til det, men jeg er blevet bedre, og det er vigtige små skridt på vejen til dét liv, som jeg egentlig drømmer om at leve, hvor balancen mellem arbejde og familie tid er fordelt med fordel til familien.

Helt praktisk så er min kalender fuldstændigt afgørende for mig. Alt er planlagt ned til sidste sekund, hvilket gør, at der også er tid til mere spontane ting – fordi der ligesom er afsat tid til at være spontan. Lyder det crazy. Lidt måske. Men jeg afsætter simpelthen tid til at holde fri. Og de dage, hvor der holdes fri, der planlægger jeg intet – fordi så kan vi gøre lige det vi har lyst til. Til gengæld arbejder jeg sindssygt struktureret de dage hvor jeg ar på “job”, som er 90% af tiden. Som nu for eksempel, hvor jeg sidder og skriver dette. Der var i dag afsat 20 min fra kl 9.50-10.10 til at besvare spørgsmål fra ChriChri. Meget struktureret…men det virker for mig. 

Q

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

A

Jeg står op kl 6.30. Afleverer børn i skole og vuggestue. Så tager jeg enten de første par timer foran computeren, hvor jeg besvarer mails og laver blogindhold, eller jeg går direkte i gang med møder, hvis der er mange møder dén dag. Frokosten bliver spist på vejen – typisk en salat eller en sandwich.

Så har jeg ofte fotosessions med min assistent om eftermiddagen, hvor vi tager billeder til de store samarbejder, jeg indgår i på bloggen. Eller jeg går tager til flere møder eller events, som jeg er inviteret til.

Så skal jeg typisk lige hjem og sørge for nogle forsendelser af bøger fra webshoppen eller besvare de emails, der er tikket ind i løbet af dagen. Så blogger jeg om ting, der rører sig i mit hoved og inspiration, som jeg har opsnappet i løbet af dagen. 

Så skal ungerne hentes og der skal laves mad og puttes. Det tager god tid, når man har tre børn.

Bagefter tager jeg som regel et glas vin med min kæreste, så arbejder jeg lidt mere på computeren eller vi ser en serie on demand.

Tirsdagene er dog helt anderledes. Der tager jeg afsted kl. 07 mod Odense, hvor jeg er tv-vært på mit job i Sådanmark – et magasinprogram, der produceres for TV2 regionerne. Der er jeg hjemme kl 17. Og så starter “mit andet job”, når ungerne er puttet kl 20. Så arbejder jeg typisk til kl 24 hver tirsdag.

Q

Hvad er de største udfordringer ved dit arbejde? 

A

Det er ikke at tabe alle de bolde, jeg har i luften. Når man har gang i SÅ meget, som jeg har, så skal man holde tungen lige i munden og virkelig kunne holde fokus på én ting ad gangen, samtidig med at man kan overskue 1000 ting på én gang. Derudover er det en stor udfordring at lægge arbejdet fra mig – fordi jeg elsker mit arbejde. Men jeg elsker jo også min familie og venner, og dem skal der også være tid til. 

Q

Hvad er dit bedste karriereråd? 

A

Stol på dine egne evner. Man skal simpelthen ikke begynde at tvivle på sig selv. Hvis man stoler på, at man evner de ting, man har gang i, så lykkes det også. Og så vil jeg sige: fokusér. Det er nok det allervigtigste. Man skal kunne fokusere og man skal kunne skille sig af med sine “darlings”, som man siger. 

Q

Hvor ser du dig selv om 10 år?

A

Jeg håber på at lave mere TV. Gerne endnu mere om bolig, arkitektur og om mennesker. Jeg fortsætter min forfatterkarrriere, satser jeg kraftigt på, da jeg har stor glæde af at skrive bagebøger. Dét elsker jeg. Jeg vil gerne til udlandet med mine bøger.

Jeg tænker egentlig også, at jeg stadig skriver noget om tilværelsen – ligesom jeg gør nu på min blog, hvor jeg skriver om alt fra kageopskrifter til karriereråd og skilsmisseproblemer. Om det er på bloggen eller mere fast for nogle magasiner eller lign, – tja, det må tiden vise. Men jeg kan slet ikke stoppe med at skrive, så mon ikke jeg bliver ved med det.

Q 

Hvad er din egen yndlingskage?

A

Kanelsnegle eller jordbærtærte.

Q

Kan man forvente flere kagebøger fra dig fremover?

A

Absolut. Der kommer to mere i år. En til begyndere og en julebagebog.

Du kan købe ‘Lagkagebogen’ her <3

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide