Women In Business: Ditte Julie Jensen

The Self Made Issue

Denne artikel er et uddrag fra the Self Made Issue, som er i butikkerne nu.

Ditte Julie er kogebogsforfatter, kageskribent, fuldtidsblogger og youtuber. Hun har på få år bygget sit kageimperium op, og er ikke bleg for at dele ud af lækre opskrifter og gode bagetips på sine sociale medier.
@dittejuliejensen

 

For bare fire år siden var Ditte Julie advokatsekretær og havde været med til at lukke så mange konkursboer i Danmark, at idéen om nogensinde at skulle starte selvstændig var ualmindeligt fjern. Lige indtil DR ringede og spurgte hende, om ikke hun skulle deltage i Den store bagedyst. Siden da har benhårdt og dedikeret arbejde bragt hende i raketfart fra advokatkontoret til at være selvstændig forretningskvinde, der driver tre forretninger. Og samtidig er hun mor med stort M for sine to børn, som hun prioriterer nærvær og fuld tilstedeværelse med.

Da det hele ændrede sig

Selvom Ditte Julie har et stramt program, og hendes dag startede med en tur forbi børnenes børnehave med en glemt regnjakke, så lader hun det ikke mærke på sig. Hun fortæller, at hun elsker at være social og får en masse energi i andres selskab, og at hun gør sit bedste for at være nærværende i enhver situation, hun befinder sig i. Om så det er med sine samarbejdspartnere, over for sine følgere på Instagram eller sammen med sine børn – og det kan vi i høj grad også mærke her over kaffen på fortovscaféen.

”Jeg har enormt meget brug for at være til stede med mine børn. Min eksmand og jeg har børnene i en 7-7-fordeling, så det bliver enormt intenst, når jeg er sammen med mine børn. Den uge, jeg ikke har børnene, kan jeg knokle igennem fra kl. 7 om morgenen til kl. 20 om aftenen, uden dårlig samvittighed. Den uge, jeg er sammen med mine børn, er det enormt hårdt, når der skal afleveres om morgenen, hentes igen, laves mad, bades, hygges om og leges med. I det sekund de sover der arbejder jeg igen, for jeg når ikke lige så meget i dagens løb, men jeg prioriterer at være nærværende i de vågne timer, vi har sammen,” fortæller hun.

”Egentlig er det jo kun siden sommeren 2016, jeg sådan for alvor har været i gang som selvstændig, og det er helt vildt, det kun er tre år siden! Tilbage i 2013 var det mine kolleger på advokatkontoret, der syntes, at mine cupcakes smagte så himmelsk, at jeg skulle medvirke i Den store bagedyst. Jeg ville slet ikke høre tale om det, men de låste mig inde på mit kontor, til jeg havde udfyldt papirerne. Så røg jeg til casting. Jeg endte blandt de sidste 20 deltagere i slutcastingen, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid og ventede min datter. Meget pludseligt blev det bare kæmpe no-go at deltage, følte jeg. DR ringede allerede året efter og spurgte, om jeg var klar til at deltage. Det var jeg slet ikke! To år efter, i 2015, var jeg endelig klar og stillede op til casting endnu en gang. Jeg gik hele vejen og endte jo så med at være med i programmet, og siden da har tingene taget fart.”

Foto: Nemlig.com

Med den sprudlende og livlige energi, Ditte Julie udsender, kan vi ikke lade være med at undre os over, at hun oprindeligt slet ikke havde lyst til at søge om at medvirke i Den store bagedyst, og til vores spørgsmål forklarer hun:

”Jeg tror, qua min barndom, at jeg har haft enormt svært ved at tro på mig selv. Jeg blev mobbet og følte mig aldrig god nok. Jeg er samtidig meget perfektionistisk og havde på ingen måde lyst til at stille mig op på landsdækkende tv og blive vurderet af de bedst tænkelige mennesker inden for deres felt. Og hele Danmark for den sags skyld. Tanken var meget grænseoverskridende. Så skulle min bagning hellere forblive en lille hobbyting derhjemme. Samtidig har jeg alle dage også haft det sådan, at hvis nogen mener, der er ting, jeg ikke er helt god nok til, så skal jeg fandeme også bare bevise over for dem, at jeg sagtens kan! Derfor var der noget, der ændrede sig for mig på det tidspunkt. Jeg fik lyst til at tage udfordringen op.”

Vi kan se kampgejsten i øjnene på Ditte Julie, når hun taler om minderne fra tiden på tv. Hun fortsætter:

”Jeg begyndte virkelig at opbygge en selvtillid omkring det, fordi det gik mig så godt i programmerne. Det blev endnu sjovere at bage, og jeg fik blod på tanden for at forstå kemien bag. Desværre gik det galt i semifinalen, og jeg havde ellers været overbevist om, at jeg kunne vinde. Det var også her, jeg første gang mødte rigtig modstand i programmet, og min verden brød sammen, da det sluttede allerede dér. Den boble fyldt med selvtillid, jeg havde været i gennem programmerne, den brast fra den ene dag til den anden, og jeg syntes, det var en lille smule uretfærdigt, at jeg ikke gik hele vejen.”

Læs resten af interviewet i The Self Made Issue, der er at finde i butikkerne landet over.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og