[single_post_category_name]

Women In Business: Anja Ekstrøm

Anja Ekstrøm er selvstændig fotograf, og en af ChriChri-redaktionen og Christianes go-to fotografer! Vi kender Anja rigtig godt, hvorfor vi også allerede kender hendes historie og rejse til at tage sin hobby til et nyt niveau, og kunne leve af det. Anja er som rigtig mange berørt af omstændighederne i Danmark lige nu, så vi er nysgerrige på hvordan hun får det bedste ud af situationen, og har taget en snak med hende. Alle fotos i artiklen er taget af Anja til ChriChri og Christiane fra 2014 og frem til i dag <3

Q:Hvornår startede du med at fotografere?

A: I 2013 løftede jeg kameraet for allerførste gang og lærte alt “on the fly” ved at prøve og fejle og øve øve øve. I 2016 tog jeg springet 100% som fuldtidsfotograf! Jeg sprang fra kontorstolen efter 20 år med fast løn til selvstændig kommerciel fotograf…. edderdyleme angsprovokerende, men den fedeste følelse i verden!! Læs eventuelt min blog om det her.

Q: Hvordan fandt du ud af, du havde en passion for fotografering?

A: Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde et øje for det kreative og det menneskelige, så at skabe noget smukt ud af to superfede elementer er uden sammenligning. At skabe ud fra farver, tekstur, lys og vinkel er ligeså tilfredsstillende som et stort kor, der synger i symbiose og rammer toner og harmoniseringer…. (mama mia den blev dyb! – men I ved hvad jeg mener….. 🙂 )


Q: Hvad talte for/imod at starte som selvstændig?

A: Det der talte for var at få lov at lave det man elsker – som et VOKSENJOB og ikke kun hobby. At være min egen chef. At skabe noget – endda også et brand. At være stolt hver morgen. At arbejde frem mod et mål man selv har sat.
Det der talte imod var helt klart økonomi!!
Det, at tjene penge nok til at betale udgifter i privaten, OG alle de udgifter forbundet med at drive virksomhed er ikke noget man kommer sovende til. Man skal være dygtig til at ha’ is i maven og dele indkomsten ud over flere måneder, ellers drukner man i bekymring.

Q: Hvad er din sjoveste oplevelse bag kameraet?

A: Det er helt sikkert mine 2 ture til Los Angeles og de samarbejder der er kommet ud af dem. Jeg er kommet hjem med SÅ mange flotte billeder derfra og gode forbindelser ikke mindst.

Læs også: Det siger dit stjernetegn om, hvilken kæreste du er

Q:Har du et godt råd til andre der overvejer at starte selvstændig?

A: GØØØØØØRRRRR DET!!!! Men tænk dig om…. Med mindre du allerede har en kundebase, så vil jeg anbefale 2 scenerier: enten spare op inden, så du kan leve uden at tjene penge i en periode ELLER byg forretningen op imens du har et deltidsjob. Og vær forberedt på at du aldrig ønsker at være ansat for andre igen! 🙂

Q: Hvad gør du for at holde humøret oppe i den nye underlige hverdag, vi er nødsaget til at arbejde under lige pt?

A: Jeg bruger tiden på at netværke og lære nye ting. Jeg dygtiggør mig og skaber kreativt for at holde mig igang og holde modet oppe 🙂

 

Du kan se meget mere til Anjas arbejde på hendes hjemmeside: www.anjaekstroem.dk

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide