Stifter af LuksusBaby.dk: “Jeg har aldrig været for fin til at tage fat”

Ann-Louise Christine Aasted er stifter af den kendte og populære børnetøjsforretning- og webshop Luksusbaby.dk. En virksomhed som sidste år havde en omsætning på mere end et trecifret millionbeløb, og som tæller over 120 medarbejdere og investorer som Jan Dal Lehrmann fra Lehrmann Family samt Mark Nielsen og Jacob Risgaard fra Coolshop. Selv er Ann-Louise mor til et sæt tvillinger og en efternøler, gift med Morten, og så har hun skabt en succesfuld virksomhed fra bunden, til trods for at hun “kun” har en 9. klasses eksamen. For vejen til succes kræver ikke altid en lang uddannelse, og det er Ann-Louise et klokkeklart eksempel på. 

LÆS OGSÅ: Nanna Kirkebjerg: “Jeg har en kvindelig urkraft i mig. Jeg har altid forfulgt mine ideer og drømme”

Hvad er din baggrund?

Min baggrund er en 9. klasses eksamen. Jeg har dog haft fritidsjob i en tøjbutik, og ellers har jeg bare arbejdet rundt omkring i ufaglærte jobs. Alt fra burgerrestaurant til supermarked. Jeg har aldrig været for fin til at tage fat, og altid været utrolig flittig med ofte 1-3 fritidsjobs eller ekstrajob udover fuldtidsarbejde. Den bedste baggrund er min interesse og passion for mode! Den kan man komme langt med 🙂

Hvordan opstod ideen til Luksusbaby.dk?

Jeg fik tvillinger og her opstod trangen til lækkert tøj naturligvis. Det startede en naiv tanke om, at jeg kunne drive en webshop sideløbende med mit andet job, og at kunne gå og hygge mig med det ved siden af. Det blev det stik modsatte! Jeg måtte opsige mit job allerede inden min barsel udløb og gå fuldtid, og siden har jeg aldrig nogenside arbejdet så hårdt og meget, som jeg har gjort siden åbningen. At åbne en webshop for mere tid og frihed var en naiv tanke, for virkeligheden er en helt anden.

Ideen var at skabe et sted kun samlet med det lækre, og hvor udvalget ikke var en blanding af alt for mange stilarter.

Hvad fik dig til at følge drømmen?

Helt klart passion! Det har aldrig nogensinde været meningen at starte LuksusBaby pga. penge eller drømme om noget kæmpestort. Det er drevet af passion og interesse, og er det også den dag i dag. Hvis ikke jeg synes, at et produkt er fedt eller passer ind, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg kan tjene af penge på det. For vigtigste er vores koncept og ikke mindst at være tro mod vores brand. Derudover brændte jeg for at komme til at lave noget, som havde min interesse i stedet for at fylde op med dagligvarer i det supermarked, jeg på daværende tidspunkt arbejdede i.

Hvad har været den største udfordring undervejs?

Helt klart min uvidenhed! Jeg har lavet mange fejl og ikke mindst brugt unødig tid på ting pga. min manglende viden. At åbne en webshop er en videnskab i sig selv, og man kan lave så frygtelig mange fejl undervejs. Derudover har der også været et ekstremt arbejdspres i mange år,  f.eks. fik vi først en ferie efter 2,5 år. Der har været så mange søvnløse nætter, sene arbejdstimer og ikke mindst også meget fysisk arbejde, da jeg selv løb rundt på lageret for at pakke alle pakker hurtigst muligt.

Min største kritiker er mig selv, og derfor er arbejdsmoralen nok også ekstra høj.

Hvad har været den største succesoplevelse undervejs?

Jeg synes faktisk, at den største succes begynder at nærme sig. Vores lille efternøler Herman er kommet til her i februar, og for første gang i 7 år er det lykkedes mig ikke at være på lageret alle hverdage. Vi arbejder hjemmefra i det omfang, vi kan, og er på lageret, når vi har lyst. Det er en SEJR for mig, at forretningen kører videre uden mig, og at de stadig har succes. Derudover har vi fået omgivelser, som vores medarbejdere fortjener. Lækre omgivelser i nye lokaler med bedre udstyr end før. Det er helt klart en succes for mig, da jeg elsker at danne de bedste rammer for vores medarbejdere. Netop derfor er toiletterne også stylet i lilla, lyserød eller lysegrønt tema, fordi når du går på et lager hele dagen, skal der være farveeksplosion, når man går på toilet eller holder pause i kantinen.

Hvad er dine fremtidsdrømme for Luksusbaby.dk?

Mine fremtidsdrømme er, at virksomheden bliver endnu mere selvkørende og ikke mindst at vi får endnu flere dygtige mennesker omkring os. Derudover vil jeg gerne skabe endnu bedre rammer for vores ansatte. Ikke nødvendigvis i form af høje lønninger, da det ikke er det, der giver arbejdsglæde i hverdagen, men bare skabe en hverdag med events, goder osv. som gør vores arbejdsplads til et mega fedt sted at være ansat, uanset hvem du er. Det er værdier, som har været svært i tidligere år pga. travlhed og heller ikke muligt pga. begrænsede rammer, men nu er vi der 🙂

Hvad er dit råd til at få karriere og familieliv til at hænge sammen?

Mit bedste råd er at få en au pair, hvis man på nogen måde har økonomi til det. Det har reddet os SÅ meget! At basale ting som tøjvask, rengøring og madlavning er på plads, når man kommer hjem er guld værd! Det har også gjort, at vi kunne bruge tiden, når vi endelig kom hjem 100% på vores børn, og ikke skulle tænke på at tage af bordet, vaske op eller gøre rent. Jeg er også helt sikker på, at det kunne redde mange familier for en helt masse hverdagsskænderier 😉

Hvad er dit bedste råd til andre, der har en drøm om at blive iværksætter?

Mit bedste råd er at gøre op med dig selv om iværksætterlivet er noget for dig. Iværksætteri er en livsstil! Du kan ikke blive en succes på 37 timer om ugen og forstyrrelserne og tankerne vil fylde! Er du en person som vægter din frihed højt, og nyder at koble af 100%m når du har fri, så tror jeg iværksætterlivet bliver svært – måske på undtagelse af få brancher.

Derudover er det vigtigt at en partner bakker en op i sit iværksættereventyr, for ellers tror jeg også det bliver svært.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være