[single_post_category_name]

Anne valgte at blive solomor & skabte sin egen kernefamilie

Anne Nim Pedersen havde en forestilling om, at hun ville have mand og to børn, når hun var i begyndelsen af 30’erne. Men som vi alle ved, så har livet det med at gå sine egne veje, og uforudsete ting sker. Til sidst tog Anne selv beslutningen – hun gik fra at være ufrivilligt single til at blive selvvalgt solomor. 

For Anne var det i sidste ende en let beslutning, for spørgsmålet var jo egentlig ganske simpelt: Ville hun have børn eller ej? Svaret var lige så simpelt: JA, det ville hun! Her startede så en lang og kompliceret rejse, hvor hun blev tilknyttet Rigshospitalets Fertilitetsklinik. Først ved sidste IVF-forsøg på Rigshospitalet – efter at have været tilknyttet klinikken i to et halvt år – stod hun i april 2016 som 38-årig med en positiv blodprøve. Hun var endelig gravid og ventede sit ønskebarn!

Anne er ikke alene om at tage det aktive valg om at blive solomor. Tendensen er stigende, og flere og flere kvinder vælger at få et barn selv. For Anne stod det dog hurtigt klart, at der ikke var særlig meget information at finde om emnet. Derfor besluttede hun sig for at skrive bogen Solomor. ChriChri har spurgt Anne om tankerne bag bogen:

“Da jeg besluttede at få et barn selv, begyndte jeg samtidig at skrive noter uden helt at vide, hvad de skulle bruges til. Det endte med en bog, fordi jeg var overbevist om, at mange kunne få gavn af en “håndbog for solomødre”. Det er et faktum, at flere kvinder vælger at få et barn selv. Nogle har mange spørgsmål, andre få og det er forskelligt, hvad der fylder hos den enkelte. Jeg ville prøve at komme hele vejen rundt, og derfor interviewede jeg en række fagpersoner. Min egen historie er også med for at sætte et personligt præg på bogen.” 

Bogen rejser nogle af de spørgsmål, der er forbundet med beslutningen om at blive forælder alene. Anne berører de tanker og udfordringer, som mange kvinder, der vil have børn, i dag står med – også når de har fået ønskebarnet og skal have dagligdagen som eneforælder til at fungere.

Annes personlige beretning er tilsat fakta og indlæg fra en række eksperter såsom læge, sygeplejerske, jordemoder, sundhedsplejerske, psykolog, advokat og fremtidsforsker. Kvinder, der står i en situation, hvor de overvejer, om de skal kaste sig ud i en familieform som selvvalgt solomor, kan bruge bogen som et opslagsværk. Derudover kan familier, venner, kolleger og personer i sundhedsvæsenet også læse med og få et indblik i en familieform, som er én ud af de i Danmark 37 registrerede familieformer, og som vi nok vil se endnu flere af i fremtiden <3

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide