[single_post_category_name]

Business & Barsel – når det går hånd i hånd

Sandra Wolf Pedersen er 33 år og bor på landet i hendes hjemmelavede, velakustiske moderne bondehus syd for København med sin mand og sine to piger på 1 og 3 år. Og så er hun iværksætter. Sandra startede barselsnetværket Business & Barsel i januar 2018 under sin barsel, fordi hun savnede et rum, hvor hun kunne tale om andet end babyer med en fælles forståelse af, at babyerne ikke led overlast på grund af morens ambitioner. Det udviklede sig til et fagligt netværk af 500 iværksættere på barsel. Læs hendes historie her.

Ildsjæl med storhedsvanvid og kaos i systemerne

Min ustrukturerede iværksættertilværelse er fuld af passion og gode intentioner med en frygt for at gå glip og samtidig at få succes.

Jeg blev selvstændig, fordi jeg havde brug for at skabe noget, jeg brændte for og var drevet af hver eneste dag. Jeg havde brug for at mærke alle mine celler komme til live ved at arbejde. Jeg havde brug for at finde ud af, hvem jeg var som menneske i et arbejde, hvad jeg kunne bidrage med, og hvad mine kompetencer egentlig var.

Nu gør jeg det, fordi jeg ikke kan lade være, men når der er aller mest kaos og mine to do-lister bryder sammen, kan en flygtig tanke strejfe mig: “Tænk hvis jeg havde et fast job med afgrænsede arbejdstider, kolleger, A-skat, upassende julefrokoster, hæve/sænkebord, white noise og en chef, der (nok ikke) roser til MU-samtaler – og fredagsøl.

Jeg har fået en ny subscriber!

I virkeligheden er jeg ret ensom i mit iværksættervirke. Jeg har et kæmpe netværk af iværksættere, men det bliver aldrig det samme som at have kolleger. Der er gode og dårlige dage, men som iværksætter er der ingen at dele rutsjebaneturene med. Min søde og støttende familie klapper i hænderne af de store sejre, men det er svært at bekrive den følelse, jeg får, når min nyhedsbrevsliste er vokset med én, eller når jeg har har udsolgt – af mine gratisbilletter. Så siger de: “Det var da fint, men hvad tjener du så penge på?”

Og så rammer de da lige ned i min usikkerhed, for hvor bruger jeg vanvittigt meget tankekraft på at finde ud af, hvad min virksomhed skal blive til, om den kan blive økonomisk bæredygtig, om jeg virkelig gør en forskel, om det hele er lige meget, om jeg er bange for succes. Og det er jeg.

LÆS OGSÅ: Den bittersøde barsel

Jeg vil være Tommy Ahlers, når jeg bliver voksen

Jeg er meget inspireret af rollemodeller, både de små og de aller største. Jeg har været så priviligeret at både Maria Leerbeck og Line Jensen har besøgt mit netværk og delt ud af, hvordan de har balanceret iværksætterlivet og morrollen.

Det har gjort et stort indtryk på mig, både deres historier, men også at de deler deres udfordringer og tilgang til iværksætteriet. Af de lidt større af slagsen ser jeg vanvittigt meget op til Tommy Ahlers. Hans empatiske måde at tænke succes og vækst på er så tiltalende og appetitlig. Jeg vil være Tommy Ahlers, når jeg bliver rigtig voksen.

Jeg vil skabe et rum, hvor folk hører til

Jeg startede Business & Barsel under min barsel, fordi jeg følte mig udenfor. Min mødregruppe havde andre interesser, og jeg ville gerne arbejde, når baby sov. Det var vigtigt for mig at finde et sted, hvor jeg ikke følte mig forkert som både mor og iværksætter.

Jeg havde brug for at skabe et rum, hvor vi kunne tale om andet end babyer med en fælles forståelse af, at babyerne ikke led overlast på grund af vores ambitioner. Samtidig var jeg nystartet og havde en masse huller i min viden om at starte op. Jeg ville kombinere fagligheden med at netværke, så fokus blev på at udvikle mig sammen med barslende, der delte min tankegang.

Momshaming? Ellers tak, jeg tager en varm kop kaffe og en ligesindet

Da facebookgruppen eksploderede på et par måneder, blev jeg virkelig overrasket over, hvor mange der delte mit syn på barslen. Jeg var ikke den eneste, der sad tilbage med dårlig morsamvittighed og skyld over lysten til at arbejde. Jeg opdagede et nyt univers, hvor det var helt okay at være mor OG iværksætter/selvstændig/lønmodtager/kvinde/fill in the blanks. Der var ingen momshaming, ingen skam i rummet, bare gode vibes og masser af passion. Her havde jeg det godt. Her følte jeg – måske for første gang nogensinde – at jeg kunne gøre en forskel.

Det er nu et år siden, netværket startede, og jeg har holdt 12 events fuld af faglighed, ekseptionelle kvinder og babyer i alle størrelser. Jeg er beæret over at være i en position, hvor jeg kan gøre en forskel for en gruppe i samfundet, der kæmper med nogle af livets store udfordringer – små børn og store visioner.

Du kan læse meget mere om Business & Barsel lige her og ligeledes blive medlem af facebookgruppen

LÆS OGSÅ: Sæt barsel på dit CV: den er det bedste kursus, du nogensinde vil få

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide