Fertilitetsliv.dk – Et fællesskab for ufrivilligt barnløse

Facts

Søs Bødker Dinsen er 32 år, salgsleder og gift med Frederik på 33 år, som er privat rådgiver. Parret har været ufrivilligt barløse i 3 år og gennemgået 2 spontane aborter og én graviditet udenfor livmoderen, som kostede Søs sin ene æggeleder. Kampen for ønskebarnet var både fysisk og psykisk hård, og de fandt ud af, at de manglede et sted, hvor de kunne spejle sig i andre, dele erfaringer og ikke føle os alene i kampen for ønskebarnet.

Derfor startede de fertilitetsfællesskabet Fertilitetsliv.dk i maj 2017.

Her på siden åbner de i en række klummer op for deres oplevelser med fertilitetsbehandling og det at være ufrivilligt barnløse.

Som beskrevet i mine tidligere klummer, var vejen til ønskebarnet ikke rosenrød.

LÆS MERE HER:

Klumme: Del 1: Bliver vi nogensinde forældre?

Klumme: Del 2: Bliver vi nogensinde forældre?

Klumme: Del 3: Bliver vi nogensinde forældre?

Vores lille datter blev ikke lavet, som vi ellers havde forestillet os det. Men nu hvor vi har hende hos os, betyder det intet for os, hvordan hun er blevet undfanget.

Det eneste, der betyder noget, er, at vi nu har hende hos os. Her i vores arme. 

Efter vores 2 aborter, vores graviditet udenfor livmoderen samt vores liv i fertilitetsverdenen var vi pludselig blevet to Google-monstre. Vi googlede alt, og når jeg siger alt, mener jeg ALT. Vi havde brug for information, andre at spejle os i og dele erfaringer med, nogle som kunne fortælle os deres historie, og hvordan de havde det med at stå i denne hårde fertilitetsverden, og ikke mindst nogle der kunne give os en smule håb.

Her kommer et lille udpluk af det, vi googlede.

Fertilitetsbehandling, når Google-monstret går i gang

Hvornår har man ægløsning?

Symptomer på ægløsning?

Ægløsningstest

Hvornår kan man teste, om man er gravid?

Symptomer på graviditet

Graviditetstest

Abort

Hvordan føles en abort?

Graviditet udenfor livmoderen

Hvordan føles en graviditet udenfor livmoderen?

Underlivssmerter

Har man smerter, når man er gravid?

Ufrivillig barnløs

Barnløshed

Fertilitetsbehandling

IUI behandling

IVF behandling

Fertilitetsklinik

Hvad koster fertilitetsbehandling?

Fertilitetsblog

Andre i fertilitetsbehandling

Job og fertilitetsbehandling


Hvordan blev websitet Fertilitetsliv.dk så egentlig til?

Efter at have googlet rigtig meget, fandt vi ret mange gamle artikler og gamle blogs, som enten var lukkede eller forældet.

Vi talte så om selv at starte en blog. På bloggen ville vi fortælle vores historie og skrive vores forløb og følelser ned. Det var egentlig mest for os selv, ren terapi, og så kunne det da være, det kunne hjælpe nogle andre, som stod i samme situation.

Da vi først begyndte at få designet bloggen, tog det pludselig en ny drejning. Hvorfor ikke lave et fællesskab for alle ufrivilligt barnløse? Hvorfor ikke også give andre mulighed for at komme af med deres tanker, følelser, frustrationer og give dem den terapi, det er at skrive ens fertilitetsforløb ned?

Her blev Fertilitetsliv.dk en realitet. Selvfølgelig skulle vi hjælpe andre og endnu flere i kampen mod ufrivillig barnløshed. Vi ville sætte fertilitet på dagsordenen og bryde tabuet – for hvorfor taler vi ikke om det? Der er så mange, som står midt i det. Vi kunne mærke, at når vi selv åbnede op, så begyndte andre også at åbne op. Vi fandt ud af, at for os hjalp det virkelig at skrive vores fertilitetsliv ned og tale åbent om det.

Det var en fantastisk forløsning.

Jeg stod med en positiv graviditetstest, 5 dage efter Fertilitetsliv.dk gik i luften, og vi kan se mange af vores blog-managere, som skriver på Fertilitetsliv.dk, bliver gravide.

I dag er Fertilietsliv.dk et stort website med 20 blog- og vlog-managere, solstrålehistorier, donorhistorier, artikler, et informationssite og fællesskab for rigtig mange ufrivillige barnløse og deres pårørende. Det er vi meget stolte af. 

Tag endelig et kig på Fertilitetsliv.dk, hvis du går igennem noget lignende, eller hvis du bare er nysgerrig 🙂

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og