[single_post_category_name]

Katrine Birk: Nus din baby i søvn

Artiklen indeholder reklamelink

Har din baby svært ved at falde i søvn, kan du hjælpe putningen på vej ved at nusse den lilles ører. Vores ører er nemlig et vigtigt punkt i zoneterapiens verden. Her guider Katrine Birk dig til en god puttestund med ørenus og godnathistorien om flodhesten Ida fra hendes nyeste bog ‘Tryk & Glad Godnatlæsning’, som kan købes lige her.

Det lyder måske for godt til at være sandt, at du ved at nusse din baby eller større barns ører kan hjælpe søvnen på vej. Men det er ikke desto mindre rigtigt, og der er en god forklaring på det. I zoneterapiens verden er hjernen nemlig afspejlet på vores øreflip, og det virker enormt beroligende på nervesystemet at blive nusset her. Nervesystemet kan nemt blive overbelastet hos små børn, og det kan gøre det svært for dem at falde i søvn – og sove godt, hvis de først får lukket øjnene.

Som bonus er hele kroppen også afspejlet i øret, så ørenusning er fantastisk til at skabe ro i hele kroppen. Har din baby eller større barn fx vokseværk eller ondt i maven, kan det dejlige ørenus altså være med til at lindre smerterne. Og så er det jo i øvrigt virkelig dejligt at blive nusset på øret og kan også få følelserne af stress og ked-af-det-hed til at falde til ro. Prøv selv at nusse dit eget øre – er det ikke rart?

Sådan gør du:
Nus hele øret eller blot øreflippen. Tag fat med to fingre på hver side af øret, men husk at gøre det meget blidt, da for voldsomme eller hårde tryk virker mere opkvikkende end beroligende – ikke så smart i puttesituationen. Gør det så længe, som du kan mærke, at dit barn synes, det er rart.

Ørenus er én af de beroligende zoner, som er med i min nye bog ‘Tryk & Glad Godnatlæsning’. Prøv fx at læse historien her om flodhesten, som trækker sig selv i ørerne, mens du behandler dit barn, så det bliver en del af historien og dermed ekstra hyggeligt.

3 gode tips til den hyggelige puttestund

1. Sørg for at have tid og ro til at putte dit barn, så du ikke ligger og føler dig stresset. Det smitter nemlig af på dit barn og gør putningen mindre hyggelig og ofte meget længere.

2. Husk, at det handler om nærvær og hygge. Hvis dit barn ikke har lyst til at blive nusset, kan du nøjes med at læse historien. Hvis dit barn hellere vil nusses eller masseres et andet sted, fx på fødder eller mave, så gør det. Kropsberøringen øger oxytocin-niveauet i kroppen, og det er med til at forstærke følelsen af tilknytning og tryghed hos den lille (og dig).

3. Husk at være blid i dine berøringer, for når du masserer blidt og roligt, er det den energi, barnets krop vil opfange. Voldsomme og hårde tryk vil derimod kvikke barnet op.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide