Livet med børn – udfordringer!

Før vi får børn, tænker vi typisk ikke over de ”små” daglige udfordringer, det også bringer med sig.

MEN…Vi kender nok alle det, når barnet pludselig sætter hælene i og ikke vil spise sin aftensmad. Vi har ellers stået i køkkenet i evigheder og forberedt et lækkert måltid, vi ved de plejer at kunne lide. Not today mom! Eller også skal der ikke mere til for at skabe stor ballade, end at du har valgt den forkerte kjole eller t-shirt til hende/ham. Det er også på disse tidspunkter, man som forælder virkelig overvejer, hvilke ”kampe”, der er vigtige at tage, og hvilke man skal lade fare. Det værste er næsten, når vi står i supermarkedet og barnet VIL have chokolade med hjem – for det vil vi jo også!? Men vi sniger os uden om og forsøger at aflede, så godt vi har lært. Så er der også den famøse tandbørstesituation… To minutter to gange om dagen! Længere tid tager det ikke at klare tandbørstningen – eller gør det? Det kan i hvert fald godt være en udfordring at få børnenes tænder børstet, og hvis de ”vil selv – kan selv” må vi nok erkende, at vi som mor eller far er ret meget ind over processen alligevel. For i princippet kan de kære små jo først stå for tandbørstningen selv fra de er 10 år, hvis altså deres bisser skal blive rene. Og det skal de jo, hvis de skal have en god mundhygiejne! Er børnene lidt ældre, kan det især også være en udfordring at få dem til at forstå, at rod og vasketøj ikke forsvinder af sig selv. Ja gad vide hvad mor og far bruger aftenen på, når de kære små er blevet lagt i seng? Nogle gange mistænker vi altså børnene for at rode ekstra meget med vilje!

Langt hen af vejen kommer man uden om mange af disse situationer ved at agere medspiller i barnets situation. Vi kender det også fra os selv. Der er ikke noget værre end, at føle vi bliver mødt af en modstander, der ikke vil det samme som os, eller som prøver at tvinge sin egen agenda igennem. Sådan har vores børn det jo også, når de bliver mødt af et klingrende NEJ, eller bliver spurgt ”hvorfor gør du nu det?”. Lige så vel som mange af situationerne klan blødes op ved, hvordan vi som den voksne reagerer, er der også hjælp at hente i små daglige gadgets eller hjælpemidler.

Har du eksempelvis nogensinde overvejet at bruge en elektrisk tandbørste til børnene? Ofte er svaret at man vil vente til barnet er ældre, men hvis man vælger et blødt børstehoved, der passer i størrelsen til barnets mund, så er det altså bare en super effektiv måde at opretholde en sund mund. De små mælketænder fortjener jo også lidt kærlighed. Oral B anbefaler at man kan benytte den elektriske tandbørste fra tre års alderen, og de har lavet en smart Disney Magic Timer app. Her kan børnene selv sætte tiden i gang og optjene små app-klistermærker og præmier, når de børster tænderne de minutter de skal.

Du kan bruge samme smarte tilgang til oprydningen af hjemmet og børneværelserne. Sæt en timer på eksempelvis 10 minutter, og lav en sjov konkurrence ud af det! Så kan børnene være med og måske de endda får et guldstjerne-klistermærke til deres opslagstavle, når tiden er gået (med oprydning vel og mærket ). Vi ville lyve, hvis vi sagde, vi aldrig selv har brugt timer-funktionen, de gange motivationen til at få ryddet op ikke helt er med os.

Som vi også kender fra vores eget voksenliv, handler rigtig mange af de små daglige udfordringer jo i bund og grund om, at få sig nogle rigtig gode vaner og rutiner, så også de små kampe forhåbentligt bliver færre.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og