[single_post_category_name]

Meghan Markle åbner op om abort

I en artikel i The New York Times afslører Meghan Markle, at hun i sommeren 2020 gennemgik enhver gravids værste mareridt. Hun mistede nemlig sit og Prins Harrys andet barn.

LÆS OGSÅ: Chrissy Teigen deler hjerteskærende besked: Vi har mistet barnet

I artiklen med overskriften “Tabene, vi deler” beskriver 39-årige Meghan Markle en ganske almindelig julimorgen i parrets hjem i Montecito, California.

“Lave morgenmad. Fodre hundene. Tage vitaminer. Finde den manglende sok. Samle det farvekridt op, som er rullet ind under bordet. Sætte håret op i en hestehale, inden jeg henter min søn fra sin vugge.” beskriver hun om forløbet op til, hun henter parrets 18 måneder gamle søn, Archie.

“Efter jeg har skiftet hans ble, kan jeg mærke en hård krampe. Jeg faldt i gulvet med ham i mine arme, mens jeg nynnede børnesange for at berolige os begge. Den glade tone er i stor kontrast til den følelse, jeg har af, at der er noget galt,” skriver hun og fortsætter:

“Jeg vidste, at mens jeg omfavnede min førstefødte, var jeg igang med at miste min anden”.

Nogle timer efter befandt Meghan sig på en hospitalseng med et fast greb om sin mands hånd.

“Jeg følte, hvordan hans hænder var fugtige, og jeg kyssede hans knoer, våde af vores begges tårer,” indrømmede hun, “imens jeg kiggede på de kolde, hvide vægge, prøvede jeg at forestille mig, hvordan vi skulle hele fra det her.”

Hun husker derefter tilbage på et særligt øjeblik under parrets royale tur til Afrika i september 2019, hvor hun var udmattet, stadigvæk ammede og prøvede at holde masken overfor offentligheden. Et øjeblik, hvor journalisten Tom Bradby spurgte hende, om hun var OK.

“Uden at vide, at hvad jeg sagde, ville ramme noget i mange – nye mødre og ældre, alle som på hver dages måde havde lidt i stilhed.

Mens hun sad i hospitalsengen, lagde hun mærke til, hvordan hendes mands hjerte var knust, mens han prøvede at holde sammen på hendes, og det gik op for hende, at “den eneste måde man kan begynde at hele på, er ved at starte med at spørge “Er du OK?”.

Hun adresserer derefter, hvordan 2020 har været et udfordrende år for de fleste verden over, ikke mindst pga. coronapandemien, og forklarer, hvorfor hun og Prins Harry har valgt at dele deres private tab, “at miste et barn betyder, at man bærer rundt på en næsten ubærlig sorg, som mange oplever, men som få taler om.”

“Vi har lært, at når folk spørger os om, hvordan vi har det, og de virkelig lytter til svaret med et åbent hjerte og sind, så bliver vægten af sorgen lettere – for os alle,” skriver hun og fortsætter, “ved at blive inviteret til at dele vores smerte, kan vi sammen tage de første skridt imod at hele.”

Hun opfordrer til sidst folk til at huske at spørge ind til andre – især under Thanksgiving.

“Ligeså meget som vi kan være uenige om ting, hvor fysisk distanceret vi er, så er sandheden den, at vi er mere forbundne end nogensinde før, fordi vi alle både individuelt og i fællesskab har overkommet dette år,” skriver hun, og pointerer, at dét at vi er nødt til at bære maske “tvinger os til at kigge hinanden i øjnene – nogle gange med varme. Andre gange med tårer.”

For den første gang i lang tid, ser vi virkelig hinanden som de mennesker, vi er, konkluderede hun,

“Er vi OK? Det bliver vi”.

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide