[single_post_category_name]

De bedste børnebogsanbefalinger: Juni

Indeholder reklamelinks

Mangler du inspiration til, hvad du skal læse højt for familiens yngste? Så kommer Rosanne McCollum fra @bornebogsunivers hver måned med de bedste børnebogsanbefalinger. Nedenfor kan du læse, hvilke børnebøger der er udvalgt til at være de bedste i juni.

LÆS OGSÅ: Christiane: Disse børnebøger læser vi derhjemme

Karen begynder NÆSTEN i skole (Alvilda, 2021) skrevet af Karen Vad Bruun, illustreret af Signe Kjær.

Alder: 5-6 år.

Karen glæder sig til at starte i skole, men først starter hun i SFO med flere af sine gode venner fra børnehaven. Det viser sig dog, at det ikke er nemt at forlade den kendte og trygge hverdag i børnehaven. Venskaberne forandrer sig, og Karen har svært ved at finde ud af, hvor hun passer ind. Bogen følger Karens oplevelse af alle forandringerne og behandler store og vigtige spørgsmål som: Hvem er jeg? Hvem vil jeg være? Hvem vil jeg være sammen med? Og Karen får en idé til at finde svarene. Bogen er sympatisk og humoristisk skrevet. Det er en oplagt højtlæsningsbog for familier med et kommende skolebarn, da den er god til at tale om skoleparathed og skiftet fra børnehave til SFO.

Karen starter NÆSTEN i skole er anden bog i en trilogi. Den første bog Karen starter IKKE i skole (2020) handler om børnehaveliv og skoleparathed. Den handler om at blive tilbage i børnehaven, mens ens venner starter i skole. Den tredje bog kommer til at handle om Karen, der endelig starter i skole.

KØB BOGEN HER

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Forlaget Alvilda.

Den store bog om superkræfter skrevet af Susanna Isern, illustreret af Rocio Bonilla (Forlaget Albert 2021).

Alder: Fra 4 år

Superkræfter handler ikke om at have overnaturlige evner eller om at være stærk. Superkræfter kommer i mange forskellige former; det er egenskaber, der med til gøre alle til unikke mennesker. Nogle mennesker er gode til at være optimistiske og tålmodige, mens andre er gode til at spille musik, læse bøger og regne. Via 18 korte fortællinger om børn med hver sin superkraft, rummer bogen et budskab om, at alle mennesker er gode til noget, og at disse egenskaber ikke nødvendigvis er noget, der kan måles og vejes. På bogens sidste sider er der en afkrydsningsliste med alle superkræfterne, og en opfordring til at reflektere over og sætte ord på egne superkræfter. Bogen er god til at tale om egenskaber samt opbygge barnets selvværd.

KØB BOGEN HER

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Albert.

Alle tiders bøger vi læser i ferien (Gyldendal, 2022).

Alder: Fra 4 år

Alle tiders bøger vi læser i ferien er en samling nye og gamle børnebogsklassikere, som har rejsen som fællestema. Vi kommer både med Vitello på charterferie, med Rita og krokodille på camping, med Villads på besøg hos mormor og morfar, med Pelle til Krageøen og med Mimbo Jimbo ud at flyve. Forordet er skrevet af Emil Midé Erichsen, som har sejlet jorden rund med sin familie, og som er kendt fra tv-programmerne ”Kurs mod fjerne kyster” og ”Kurs mod danske kyster”. Som læser kan man rejse med i historiernes fantastiske universer, der kan sætte gang i nogle tanker og spørgsmål, som man efterfølgende kan snakke med sit barn om. God sommerferielæsning og en fælles læseoplevelse for forældre og børn.

KØB BOGEN HER

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Bluey Stranden og Bluey Godnat Flagermus (Gyldendal 2022)

Alder: Fra ca. 3 år (førskolebørn)

Stranden og Godnat flagermus er hyggelige billedbøger om Bluey, som børnene kender og elsker fra tv-serien. Bluey er en 6-årig hund, hvis nysgerrighed på verden og fantasi gør hverdagen til et eventyr. Hver Bluey-bog følger et tv-serieafsnit og bevarer humoren fra serien, så de er sjove for både børn og voksne.

Køb Bluey Stranden HERKøb Bluey Godnat Flagermus HER

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Gyldendal.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide