De bedste børnebøger: Juli

Indeholder reklamelinks

Mangler du inspiration til, hvad du skal læse højt for familiens yngste? Så kommer Rosanne McCollum fra @bornebogsunivers hver måned med de bedste børnebogsanbefalinger. Nedenfor kan du læse, hvilke børnebøger der er udvalgt til at være de bedste i juli.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebogsanbefalinger: Juni

Verdens lege af Louise Banke

Alder: Fra 5 år.

Bogen indeholder 46 forskellige lege indsamlet fra børn og voksne, der er født og opvokset forskellige steder på kloden. Leg er noget, vi som mennesker har til fælles, uanset hvor man kommer fra. Legene er lige til at gå til for alle, kræver ikke særligt udstyr og har lette trin for trin-instruktioner samt fine illustrationer. Bogen er også fuld af fotografier, der viser børn fra mange forskellige lande fordybet i leg. Ud over at rumme idéer til lege, der kan være sjove og fællesskabsdannende, rummer bogen et budskab om, at vi mennesker – uanset om vi vokser op i Danmark eller i Sydamerika, om vi vokser op i krig og fattigdom eller i fred og frihed – har leg til fælles. Bogens fotografier giver også anledning til refleksion og samtale om ligheder og forskelle mellem egne og andre børns livsvilkår. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal. Køb bogen her.

Dino Yoga af Lorena Pajalunga

Alder: 4-9 år.

Bogen er en børnevenlig guide til at lave basale yogastillinger og meditationer. Man præsenteres for fire charmerende dinosaurer med forskellige personligheder, der elsker at lave yoga. Yoga-stillingerne præsenteres via nogle meget nuttede illustrationer af dinosaurerne, og børn synes, at det er sjovt at være med. Ved hver illustration er der en trin-for-trin guide til udførelsen samt børnevenlige råd til håndtering af egne følelser og temperament. Bogen er en rigtig fin introduktion til yoga og er en superhyggelig aktivitet, som hele familien kan lave sammen. Køb bogen her.

(Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda)

Filmklassikere fra Carlsen: Ghostbusters (2022), Karate kid (2020), E.T. (2019), Tilbage til fremtiden (2019) og Alene hjemme (2019)

Alder: Fra 4 år.

Smukt illustrerede billedbogsversioner af filmklassikere fra 1980’erne og 1990’erne. Med bøgerne kan forældre præsentere filmklassikerne fra egen barn- og ungdom til en ny generation. Bøgerne er baseret på filmene af samme navn, men historierne er målrettet et yngre publikum og bragt i øjenhøjde med børn. I Ghostbusters kan man tage med spøgelsesjægerne på jagt efter et spøgelse på den lokale skole. I Karate kid følges Daniel LaRussos venskab med Mr. Miyagi og sideløbende opgør med bøllen Johnny i en stor karateturnering, som Daniel må træne målrettet for at være med i. E.T. handler om venskabet mellem Elliot og et rumvæsen, som er strandet på jorden ved en fejl, og som Elliot sammen med sine søskende prøver at hjælpe med at komme hjem. I Tilbage til fremtiden følger man Marty McFly og hans ven videnskabsmanden Doc, der har bygget en tidsmaskine i en bil. Ved et uheld kommer Marty McFly til at rejse 30 år tilbage i tiden, hvor han blander sig i fortiden på en måde, der kan føre til, at han aldrig selv bliver født. Alene hjemme handler om Kevin McAllister, hvis familie ved et uheld kommer til at tage på juleferie uden ham, så han må klare sig alene hjemme og samtidigt bekæmpe indbrudstyvene, der har fået sig et godt øje til hans families fine hus. Disse billedbøger kan være med til at gøre børn nysgerrige på filmklassikerne og lægger op til både en hyggelig læse- og måske også filmoplevelse mellem barn og forældre.

Bøgerne er fra anmelderens egen bogsamling.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive