8 gode råd til tabletfri bilferie

En nem løsning kan ofte være at give dit barn en iPad i hånden, når sommeren kalder på bilferie. Tablets behøver dog ikke altid at være løsningen, når dine børn savner underholdning. For meget skærmtid kan nemlig give utilpassede børn, søvnproblemer og i mere alvorlige tilfælde nakkeskader.

Vi giver dig derfor 8 gode råd til, hvordan din familie kan holde tabletfri underholdning, når I skal på bilferie.

LÆS OGSÅ: 6 grunde til, at du skal give dit barn pligter

8 gode råd til tabletfri bilferie:

Tegn jeres bilrute ind på et kort.
Dette kan få dit barn til at følge med på bagsædet. Børnene kan altså få en fornemmelse af, hvor I befinder jer henne i verden. En ekstra ting kan være at give dit barn en form for goodiebag, når I f.eks. passerer en bestemt destination på jeres kort. Denne goodiebag kan være alt fra tegneblokke til farveblyanter og snacks. 

Spil Bilbingo.
Dette spil kan holde dine børn i gang i flere timer. For at spille Bilbingo, skal alle spillere have en bingoplade med forskellige ting, der skal spottes. Det kan være alt fra en bro til en lastbil eller en sø. For de lidt ældre børn kan det evt. også være bilmærker. I kan derefter vælge, om I vil spille om en linje, et kryds eller hele pladen. Det er en ret nem leg, der kan holde dine børn i gang, og du kan få lov til at være kreativ med spilleregler. Søg evt. på ”Bilbingo” på internettet for at finde gratis versioner til at downloade spillet. 

Hold oplevelsespauser.
Ferier handler selvfølgelig om fælles oplevelser, og oplevelser kan man få, når der f.eks. holdes pauser. Her kan dine børn røre sig. Det kan være en stor succes at have stoppesteder i byer, da børn her har mulighed for at se eller opleve noget. 

Tegn videre på en tegning.
Næsten alle kender vel foldetegningen? Du ved, den dér leg, hvor man først tegner et hoved, og bagefter folder papiret, så den næste kun kan se halsen. Den næste tegner så overkroppen og folder ved hofterne, og personen giver den så videre til den næste, der får lov til at sætte det sidste præg på tegningen, nemlig ben og fødder. Det er en sjov og nem leg, som sikkert vil fremkalde nogle grin på bagsædet.

Leg Gul Bil.
Dit barn vil helt sikkert være aktiv, hvis I leger Gul bil. Kig efter gule biler og gule lastbiler. Hver gang I hver især får øje på et af de valgte køretøjer, kan I få en form for gevinst.

Rundesang.
I kan også vælge at lege fællessang, hvor I på skift vælger en sang, I skal synge sammen. Hver gang, der er én, der skal vælge en sang, siger man ”Rundesang, rundesag, Mette synger/vælger den næste sang. Rundesang, rundesang, Mette synger/vælger den næste sang”. Navnet Mette skifter I selvfølgelig ud med jeres egne navne.

Spil ”Gæt et familiemedlem”.
I kan tale som nogle fra jeres familie, og få de andre til at gætte, hvem I imiterer. Det kan være børnenes mormor, morfar eller moster. Lav jeres stemme om, så det lyder som den pågældende, og sig ting, som børnenes moster f.eks. altid siger.

LÆS OGSÅ: 5 alternativer til at bruge ”time-out” i opdragelsen

Leg med alt der normalt havner på gulvet.
Selvfølgelig skal dine børn have deres yndlingslegetøj med på ferie, men samtidig gider du ikke vride armen om på dig selv hvert andet sekund for at samle diverse brikker op fra gulvet. Dette problem kan Teebee løse, som er en legetøjsboks. Den kan spændes fast, så kassen ikke glider, og så kan den foldes ud. Andet legetøj, der kan løse dette, kan være LEGO DUPLO, der også altid fungerer til de mindre børn.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide