[single_post_category_name]

De bedste børnebogsanbefalinger i december

Artiklen indeholder reklamelinks.

Kom frit frem – På gården og Kom frit frem – Første ord

Alder: Fra 2 år (yngre børn vil elske at kigge i bøgerne, men de kommer nok hurtigt til at hive bogens pop-ups fra hinanden).

Lærerige bøger med pop-up overraskelser under hver flap.

Det er en sød bogserie med farverige illustrationer, som er fyldt med bondegårdsdyr og andre genkendelige ting for børn. Bøgerne fungerer som pege- og findebøger med opgaver og spørgsmål til barnet, hvilket styrker interaktionen mellem barn og voksen.

Der er gode læringsaspekter i bøgerne, da børn lærer at genkende, navngive og beskrive, hvad de ser på siderne. Hver side har også en flap med en pop-up, der nærmest springer op fra siden, når lågen løftes.

Helt små børn vil også gerne have fingrene i disse fine bøger, men man skal så bare være opmærksom på, at det nok vil give bogens pop-ups en kortere levetid.

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Forlaget Alvilda.

Vitello 24 julehistorier

Skrevet af Kim Fupz Aakeson. Illustreret af Niels Bo Bojesen.

Alder: Fra 4 år.

Sjove historier om Vitello der kan læses som julekalenderbog i december.

Det er en højtlæsningsbog med en historie til hver dag i december frem til jul, der handler om Vitellos vanvittige og sjove påfund. Bogens 24 historier hænger sammen, men hvert kapitel er også en sjov julehistorie i sig selv. Historierne omhandler genkendelige juletraditioner fra hverdagen og børns syn på og forestillinger om dem. Blandt andet overvejer Vitello, om det ikke ville være bedre med en chokoladekalender med 365 låger, så der er et stykke chokolade hver dag fra jul til jul.

Læs og se hvad Vitello når frem til, og hvordan han klarer sig igennem december måned, hvor han leger drillenisse, bygger snemand i tøvejr, bliver kysset under misteltenen, står på skøjter med sin mor, får store juletræer, leger pakkeleg, går Santa Lucia, får besøg af sin mormor og meget mere.

Alle historierne er korte historier på 2-3 sider, og de er derfor overskuelige at læse højt hver aften i december. Bogen er en sjov læseoplevelse for både børn og voksne.

Køb den her

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Peter Kanin – Et juleønske

Alder: Fra 2 år.

En sød historie om at glæde sig til jul med Beatrix Potters højtelskede Peter Kanin og hans familie.

Det er aftenen før juleaften i kaninhulen, og Peter Kanin og hans tre søstre glæder sig. For når alle kaninunger sover, kommer julemanden, og de har alle ønsket sig noget særligt. Men Peter Kanin er også bekymret, for han er lysvågen. Hvis han ikke kan falde i søvn, kommer julemanden så ikke? Og vil hans juleønske så nogensinde gå i opfyldelse?

Det er en sød historie, der igennem Peter Kanin spejler små børns oplevelser og følelser. Bogen er god til at tale om spændingen og forventningerne om julemanden og juleaften.

Illustrationerne er så søde og charmerende. Papbogens størrelse passer godt til de helt små hænder.

Køb den her

Da Boris blev julebjørn

Skrevet og illustreret af Ryan T. Higgins.

Alder: 3-5 år.

En sjov historie om den gnavne bjørn Boris der bliver forvekslet med julemanden.

Det er jul, og Bjørnen Boris har allermest lyst til at gå i vinterhi. Men som “mor” til fire gæslinger og tre mus der alle sprudler af julestemning, er det ikke en mulighed. Imens Boris skovler sne iført rødt tøj og rød hue, forveksler en vaskebjørn ham med julemanden. Boris prøver at forklare misforståelsen, men det nytter ikke noget.

Rygtet går hurtigt, og pludselig dukker alle skovens dyr op hjemme hos Boris for at sidde på julebjørnens skød og fortælle ham deres juleønsker. Boris’ børn får det hele til at eskalere: “Hør lige, alle sammen! Stil jer i kø! Ikke skubbe. Julebjørnen skal nok få talt med jer alle sammen. Hvem vil have kakao?”

Det er en morsom julehistorie om den gnavne bjørn, der endnu engang bliver forvekslet med en anden. Illustrationerne er så søde og sjove, at man kan ikke lade være med at smile af dem.

Køb den her

Hvordan fanger man en stjerne?

Skrevet og illustreret af Oliver Jeffers.

Alder: 3-7 år.

En inspirerende historie om at forfølge sine drømme.

Bogen handler om en dreng, som er så fascineret af stjerner, at han beslutter sig for at fange sin helt egen. Det viser sig ikke at være så nemt at fange stjerner. Først venter han på, at stjernerne bliver trætte efter at have hængt på himlen hele natten, men det virker ikke. Så klatrer han op i det højeste træ og strækker armene, men han kan ikke nå. Drengens rumraket er løbet tør for brændstof, så den kan han heller ikke bruge. Drengen prøver og prøver. Og lige da han er ved at miste modet, opdager han, at tingene ikke altid er, som de ser ud til at være, eller som man forventer.

Det er en fin historie om at forfølge sine drømme med et budskab om, at tålmodighed og vedholdenhed kan betale sig. Uanset hvor umulig en drøm er, kan den gå i opfyldelse.

Bogen er smukt illustreret, og historien er fortalt med en humor, der også gør bogen sjov for voksne.

Køb den her

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide