Midt i hverdagens travlhed kan aftensmaden være en udfordring

Midt i hverdagens travlhed – med arbejde, afhentning af børnene i institutionerne og praktiske gøremål, kan aftensmaden være en udfordring for mange danske børnefamilier. Seks ud af ti børnefamilier savner inspiration til madlavningen i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Nemt til hverdagen: Spaghetti med artiskok-tomatsauce 

For i en travl hverdag kan det knibe med at finde på spændende hverdagsmad. Knap hver tredje børnefamilie mener, at det er svært at planlægge indkøb i hverdagen. Men heldigvis ligger løsningen lige for. Der findes nemlig mange gode genveje til et godt og velsmagende aftensmåltid.

For mere end syv ud af ti børnefamilier bruger mindst én gang om ugen færdige eller halvfærdige produkter i madlavningen. I dag har vi så mange gode og sunde genveje, at det er oplagt at bruge dem i en snæver vending, uden at maden er på kompromis på hverken smag eller kvalitet.

LÆS OGSÅ: Suppe med frikadeller  

Du kan fx bruge frosne grøntsager i wokken, en færdiglavet dej til pizza eller tærte eller en færdiglavet sauce til pastaen eller kartoflerne. You name it! 

Danskernes favoritter til hverdagsmad er: pasta med kødsovs – mest elsket er den hos børnefamilierne, hvor retten jævnligt er på bordet, stegt kylling, frikadeller og lasagne.

Top 5 over danskernes favoritretter til hverdag

1. Pasta med kødsovs: 68 pct. (hos børnefamilierne stiger tallet til 80 pct.)

2. Stegt kylling (pande eller ovn): 65 pct.

3. Frikadeller: 61 pct.

4. Lasagne: 56 pct.

5. Suppe: 52 pct.

Kilde: Karolines Køkken i samarbejde Epinions Danmarkspanel

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og