[single_post_category_name]

Overvejer du en epiduralblokade?

Da jeg skulle føde mit første barn, for 9 år siden, havde jeg inden fødslen besluttet mig for, at jeg helst ikke ville have en epiduralblokade. Jeg havde også instrueret min kære mand i, at hvis jeg skulle finde på at skifte mening, så mente jeg det ikke! Men alle kan blive klogere, eller få så ondt at de vil s**** på bivirkninger, man vil bare have at smerterne skal stoppe NU!!

LÆS OGSÅ: Er du øm i bækkenet? Så skal du forkæles med denne øvelse

Hvis du har født, kender du præcis den følelse jeg snakker om, hvis du stadig er gravid, så skal tanken nok også komme ind i dit hoved.Som Jordemoder går der langt imellem de fødsler, hvor kvinderne ikke på et eller andet tidspunkt i fødselsforløbet, får lyst til en epiduralblokade. Præcis ligesom jeg selv gjorde. Hver gang min jordemoder gik ud af fødestuen, tog jeg nærmest kvælertag på min mand, og hvæsede ham ind i hovedet, at nu kunne han godt få hende til at komme med de stærke stoffer – meaning epidural. Præcis 4 minutter senere, da jordemoderen kom ind på stuen igen, så var det som om, hun fik mig overbevist om, at det var lige om lidt, at det stoppede med at gøre ondt.

LIGE OM LIDT føles som ALDRIG, når du ligger der, og er 6 cm åben. Det din hjerne tænker på er en EPIDURALBLOKADE. Det virker så dumt, at den ligger liiiiiige der i skabet, det eneste du skal gøre er at bede pænt om den. Så vil alle dine smerter forsvinde, som dug for solen… Det jeg prøver at sige er, at det er en fuldstændig normal proces, at vi allesammen bliver fristet af en smertefri fødsel. Eller måske ikke helt smertefri, men sammenlignet med at føde uden en epidural, så jo smertefri! Hvis du inden fødslen har besluttet dig for, at du snupper en naturlig fødsel = Det vil sige ingen medicin = INGEN EPIDURALBLOKADE! Så er det ikke svært at argumentere for det modsatte, når du ligger der med veer hver 3. minut, det virker nærmest dumt ikke at blive bedøvet fra brystet og ned.

LÆS OGSÅ: Har du svamp i brystet?

Min pointe med historien er, at du ikke skal blive overrasket over, at du måske skifter mening med hensyn til epiduralblokaden under fødslen. Men det er bestemt ikke altid, at du behøver en epiduralblokade, bare fordi din hjerne skriger på den. Lidt flippet, ja – men godt at vide på forhånd.Vil du se mere om epiduralen så tjek min video her, hvor jeg viser dig hvordan den ser ud, og hvordan den helt konkret bliver lagt.

Kærligst Sara

Se hvordan en epiduralblokade bliver lagt

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide