En babys hud er sart og følsom, og hovedreglen er at gøre mindst muligt ved den. Det betyder nødvendigvis ikke, at man slet ikke skal gøre noget. Vi har fundet 5 gode råd til, hvordan du bedst plejer din babys hud 🙂 

LÆS OGSÅ: Den gravide skønhedsjungle: Hvad må jeg & hvad må jeg ikke?

1. Bad og afvaskning
Brug en blød natursvamp som alternativ til en vaskeklud, da det kan være mildere for babyens hud.

2. Babyprodukter 
Vat fremstilles industrielt af bomuld, der ofte sprøjtes med kemikalier. Derfor bør du vælge økologisk eller svanemærket vat til din baby. Det samme gælder vatpinde. 

3. Håndhygiejne
Brug en lille neglesaks til de små negle, der er svære at komme til. Påfør økologisk planteolie til skarpe babynegle, der kradser. I babyens første par måneder kan du nøjes med at “nuldre” neglene fremfor at klippe dem, da de er meget bløde. Rens neglene på skånsomste vis med en blød babytandbørste på de helt små og nyfødte. 

4. Shampoo 
Babyers blinkerefleks er ikke færdigudviklet, og de får derfor let shampoo i øjnene. Vælg pH-neutrale produkter, som ikke svier i øjnene, og som yderligere ikke giver øget risiko for allergi og overfølsomhed.  

5. Sundt indeklima 
En lavendelplante i soveværelset spreder beroligende aroma, der afstresser nervesystemet, så babyen sover tungt og godt. 

Kilde: Din babys hud og kropspleje af Laura Bonné, FADL’s forlag

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide