Fødsel uden stress: 3 ting I selv kan gøre

Facts

Sara Bjerregaard

Jordemoder, blogger & mor til 2 dejlige drenge. 

Besøg Sara på hendes hjemmeside
denrigtigejordemoder.dk

Du finder hende også på Instagram @Denrigtigejordemoder eller på Facebook @denrigtigejordemoder

Skal du snart føde? Og drømmer du om en fødsel uden stress? Så kan det måske være svært at bevare optimismen i disse dage. I onsdags var dagens store nyhed, at Rigets mest rutinerede fødselslæge valgte at opsige sin stilling. Travlheden på fødegangen var blevet for meget. Overlægen kunne ikke længere stå inde for det arbejde der foregik på afdelingen. Travlheden på fødegangen var blevet alt alt for meget, selv for en af de mest rutinerede fødselslæger vi har i Danmark.

LÆS OGSÅ: Er du øm i bækkenet? Så skal du forkæles med denne øvelse

Som jordemoder kan jeg desværre alt for godt genkende hans følelse, fra den tid jeg arbejdede som almindelig jordemoder på fødegangen. Følelsen af at have ondt i maven, fordi jeg havde alt for mange fødende gennem fingrene i løbet af en vagt. Ikke fordi det i sig selv er et problem at have mange gravide patienter, men fordi kvaliteten bliver væsentligt forringet, hvis din hjerne ikke er 100 % tilstede, i det arbejde du udfører. Jordemødrene elsker også en fødsel uden stress, det er bare svært at levere på en fødegang, hvor der er absurd travlt. Men det er langt hen ad vejen en politisk kamp, der skal kæmpes, og der er efter min mening laaaang vej før, vi er i nærheden af et arbejdsniveau, der er acceptabelt for alle de hårdtarbejdende offentligt ansatte jordemødre. Det var jordemodervinklen, den er svær at være uenig i, tænker jeg.

Men hvad kan I helt konkret gøre, hvis I snart skal ind til jeres livs vigtigste begivenhed, jeres barns fødsel?

  • Du kan have en partner med til fødslen, der er i stand til at sige til og fra, på dine vegne. Altså råbe op, hvis der bliver behov for det.
  • Du kan vælge en hjemmefødsel (hvis du har haft en helt normal graviditet), så er du sikret din helt egen jordemoder, der ikke har andre opgaver.
  • Du kan booke en privat fødselsforberedelse hos mig, så I begge to bliver helt bevidste om hvilke faldgruber, I skal være opmærksomme på. I kan nemlig selv påvirke jeres fødsel ved at træffe de rigtige beslutninger, så det ikke bliver travlhed og stress der dikterer jeres fødsel.

Book din private fødselsforberedelse her

Dagens video er fra i sommer – men desværre stadig meget aktuel. For hvad gør I, hvis I troede I skulle føde på Herlev hospital, og så bliver bedt om at køre til Hillerød mens du har veer? Jeg ved godt at det er svært at forblive stressfri i denne situation, men hvis I husker mine råd fra videoen, så er I lidt bedre klædt på.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd om babypleje

Se med, og få gode råd til, hvordan du undgår stress, hvis du bliver bedt om at køre til et andet hospital, under veerne

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og