[single_post_category_name]

Ny app hjælper dig med at planlægge dine børns tid i solen 

Der er godt nyt til de mange forældre, der hvert år bekymrer sig om solen, når UV-indekset er på sit højeste, og behovet for en god og beskyttende solcreme atter bliver en del af den daglige rutine sommeren over. Der er nemlig lanceret en app, der skal gøre det nemmere at passe på huden i solen og give danskerne bedre solvaner. 

LÆS OGSÅ: Børn i byen – hvad skal man lave?

Med sommer og sol følger der som oftest også bekymringer med for rigtig mange forældre. For nok ved de fleste, at solcreme er en nødvendighed, men mange kender også til følelsen af bekymring, når børnene slippes løs i haven, ved vandet eller på legepladsen, når solen er på sit højeste og ikke er dækket af skygge. Hvordan kan man så beskytte børnene, og hvilken faktor solcreme skal de have på? 

I den forbindelse er der blevet lanceret en ny app, som gør det lettere for forældre at planlægge familiens dag i solen samt uddanne forældrene til bedre solvaner – både for sig selv og for sine børn. 

Børnenes solbeskyttelse bør nemlig prioriteres højt. Og det skal forældrene hjælpe med. Når UV-indekset er 3 eller derover, bør man tage solrådene i brug og bruge solcreme, søge skygge mellem kl. 12 og 15 samt være opmærksom på at dække huden til med solhat, solbriller og let tøj. Men hvordan ved man, hvor højt UV-indekset er i den tid man er ude i solen, og hvor meget sol, huden kan tåle? Det giver den nye app dig svaret på. 


Sådan virker appen: 
Du opretter en profil, hvor du indtaster alder, køn, hudtype, omgivelser (vand, strand eller sne). Dernæst skal du oplyse hvor du befinder dig, og det sker via GPS’en i din telefon og sidst tidsrummet på dagen, hvor du planlægger at være ude. Ud fra de oplyste informationer, giver app’en dig anbefalinger til sund soladfærd samt den SPF-mængde, som den beregner, din hud skal brug for at kunne tåle solen. App’en ændrer anbefalingerne i takt med at du ændrer din lokation, og hvordan UV-indekset er henover dagen.

App’en gør det muligt at planlægge din og dine børns dag i solen, da det også er muligt at oprette fire forskellige profiler.

LÆS OGSÅ: Energi til trætte mødre på barsel

Du kan downloade P20 Sun Planner gratis på iTunes her og på Google Play her.  

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide