Gode idéer til fastelavnskostumer

Fastelavn som vi kender det har faktisk altid handlet om udklædning. Det er en fest hvor man fejre overgange mellem vinteren og foråret og hvor året cyklus kunne starte forfra. Helt tilbage i tiden betød det også, at skellet mellem de rige og fattige blev udlignet, blot denne aften, da man i udklædning som for eksempel bonde, sagtens kunne sidde ved bord med greven. Det var lidt af en løssluppen tid uden strenge regler og hårdt arbejde, og en optakt til kristen fasen, hvor man ikke måtte spise kød.

Tidligere tider har man fejret fastelavnsfester på en voldsom måde, ved eventuelt at rive halsen af en ophængt gås eller slå katten af tønde. Med en levende kat!

LÆS OGSÅ: Børn i byen – hvad skal man lave?

Sådan forgår det heldigvis ikke i dag. I dag er det også en fest der er blevet til børnenes fest, med massere af farver, sjove kostumer, slik, fastelavnsboller og rasleture i nabolaget. 

Men hvad gør man så når man står overfor en fastelavnsfest i vuggestuen, børnehavne, skolen eller på vejen?

1) Planlægning
Planlægning er altid godt når det involvere børn. På den måde kan man skabe nogle trygge ramme for dem og så slipper man også for at stresse over glemte ting eller…

2) Udklædning
Hvis dit barn ikke vil klædes ud, er der heldigvis også nogle forhold du kan gardere dig med. Du kan eventuelt finde et let alternativ af en udklædning der minder om hverdagstøj, for eksempel vil at bruge en vest og en hat til et cowboy look. En anden ide kunne også være at involvere barnet i processen og lade dem vælge kostumet. På den måde bliver de mere komfortable med både kostumet og hele situationen. Er det dog helt umuligt at få dit barn i et fastelavnskostume, er det altid en god ide at pakke det ned i deres taske. Det kunne være de skulle ombestemme sig når de kom afsted og så alle deres kammerater udklædte.

LÆS OGSÅ: Har vi som forældre travlt med at sætte label på vores børn?

Men, men, men.. Det er ingen tvivl om at fastelavnskostumet næsten er det vigtigste element, og derfor har vi neden for givet dig nogle tips til det helt rette kostume. 


Lav dit eget fastelavnskostume
Er du kreativ, kan du selv kaste dig ud i projektet og lave dit eget kostume. Det er kun fantasien der sætter grænsen, og med et hjemmelavet kostume kan man samtidigt sætte sig eget lille præg samt sikre sig, at andre ikke dukker op i det præcis samme kostume. Der findes et hav af muligheder og inspiration, både til den simple og den lidt mere kompliceret side, på blandt andet Pinterest eller via linket her


Køb det før din nabo!

Har du ikke lige overskuddet, tiden eller kreativiteten til selv at lave et fastelavnskostume, kan du finde det helt rigtige kostume på diverse sider, som ofte har et stort udvalg til både voksne og børn, selv babyer. 

Vi har fundet 3 forskellige kostumer til enhver størrelse
1) Enhjørning fra Lirum larum leg, til 370 kr.
2) Løve fra TemaShop, til 205 kr.
3) Minion fra EuroToys, til 250 kr. 


Klæd bamsen ud

Det nyeste indenfor fastelanvstrends er, at man nu også klæder sin bedste ven ud. Og hvad er ikke mere sødt end et barn med det bamse under armen, begge udklædte og muligvis også matchende. Build-A-Bear Workshop i Tivoli har åbnet op for et helt specielt kostumeunivers, hvor kun fantasien sætter grænser for de bløde bamsevenner.

Kan indeholde affilliate links

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og