[single_post_category_name]

9 vaner du burde kopiere fra dit barn 

Det kan godt være, at dit barn kun er en tumling, men de kan lære dig en masse om livet. Faktisk kan du lære meget af de ting de gør naturligt. Vi har derfor samlet 9 vaner, som du burde kopiere fra dit barn. 

Kast dig i et raserianfald 
Selvfølgelig skal du ikke kaste dig på gulvet og begynde at sparke og skrige næste gang din chef går dig på nerverne (selvom du måske ønsker det!). Småbørn er gode til, at lade det følelserne få frit løb og forældre burde gøre det samme (minus det at kaste sig i et raserianfald!). Alt for ofte nægter vi os selv at vise følelser, om man er ked af det eller sur over noget, fordi man synes det er uhensigtsmæssigt. Men det er hverken upassende eller skadeligt så længe man udtrykker det på en måde, der er sikker for dig og for andre. Så næste gang du har brug for at vise dine følelser, så slip dem løs.  Vær ærlig om hvad du føler, om ikke andet over for dig selv. Du kan snakke med en betroet familiemedlem/veninde, du kan skrive dine følelser ned eller du kan snakke med personen der gør dig ophidset. Alt sammen er måder, hvor på du kan udtrykke dine følelser. 

LÆS OGSÅ:  9 måder at balancere morlivet med karrieren

Gør fysisk aktivitet til noget sjovt 
Dig og dit barn er i gang med en hurtig hjemmetræning, og dit barn som også deltager har en fest. Børn vil nemlig ofte udtrykke, at det de er i gang med her og nu er noget af det sjoveste de har prøvet. De er super energiske og fulde af latter. De er hele tiden klar til noget mere. Voksne derimod er det stik modsatte, fordi de skal tvinge sig selv til at træne. Børn drages til sjove fysiske aktiviteter, hvor forældrene vælger motionen til af en eller anden årsag. ”Jeg burde løbe”, ”Jeg burde styrketræne” og ”Jeg burde lave yoga”. 

For mange gælder det om at komme i form efter graviditeten, og mange vil gerne have den krop de havde inden de fødte. Dette gør træningen til noget som bare skal overstås, og ikke som noget du ser frem til, hvilket kan resultere i at det er svære at opretholde gejsten. I stedet for at gøre noget, bare fordi du føler, at du burde gøre det, så gør noget du vil nyde. Tænk tilbage til din barndom og identificer dine favorit aktiviteter. Hvis du elskede at spille håndbold eller at danse, så meld dig ind i din lokale idrætsforening eller i et fitness center, hvor de tilbyder en masse dans, og hvor man ikke skal være prof eller bange for at vise sine dansemove. 

Elsk din nøgenhed 
Børn er ikke blege for at hive lidt op i trøjen når man er ude og handle, eller gå rundt i for lidt tøj imens man har besøg af kollegaerne. Og nej det er ikke fordi, at du skal begynde at flashe for din nabo, eller i køen på posthuset, men du burde elske din hud og dig selv, ligesom børn elsker deres. Når du har det godt med dig selv og din krop, så vil du også tage dig bedre af den. Børn ser op til deres forældre, og aflæser lynhurtigt deres adfærd. Den måde du taler om din krop og behandler den, påvirker dit barns kropsimage. Elsk din krop også selvom du ikke er tilbage til din pre-graviditetskrop. 

Bare sig nej
Hvis du har haft en tumling, så kender du alt til nej-ordet. Hvis ikke, så kommer du til det. Spørger du om de er søvnige, siger godmorgen eller tilbyder dem et æble, vil deres svar være det samme: nej. Prøv at følge det, men uden at sige det på en ubehøvlet måde, som børn har tendens til. Sig nej til de ting du ikke vil, eller som du ikke har tid til. Det vil reducere dit stressniveau og du vil få tid til ting, som du virkelig nyder. 

LÆS OGSÅ:  Energi til trætte mødre på barsel

Spørg efter hvad du vil have 
Tumlings er gode til at gøre det meget klar, når de ønsker noget. De beder om det flere gange og nogle gange på deres sødeste måde, i håb om at det hjælper. De vil endda forsøge med at give knus og kys, og hvis dette mislykkes, så bryder de ud i tårer. Du skal selvfølgelig ikke gøre som sidstnævnte, men når der er noget, som du gerne vil have, så sig noget. Det er ligegyldigt, om det er på arbejdet eller fra din mand, for som børn godt er klar over: hvis ikke du spørger, så får du det heller ikke. 

Ingen ”Slå-dig-selv-i-hovedet”
Børn falder og til tider meget, men de spilder ikke tiden med at slå sig selv i hovedet for at være klodset. De græder hvis de har slået sig, og når de er færdige med at græde, så har de glemt alt om episoden. Det er en strategi, man burde master. I stedet for at kritisere dig selv, og hele tiden gentænke dine fejl om og om igen, så burde du give dig selv en pause. Du må ikke dvæle af dine fejl, men i stedet rejse sig op igen, lærer af dem og derefter videre i livet. 

Find glæden i de små ting 
Hvornår var sidste gang, at du smilede bare fordi solen skinnede? Som voksen, er man tilbøjelig til at overse de små ting. Hvor børn kan få et godt grin over at rende rundt i en cirkel. Hvordan opnår man sine mål mens man går rundt derhjemme? Kig efter din egen lille glæde, og prøv at huske sidste gang du følte ”den glæde”. Var det en gåtur på en solskinsdag? En sjov film? eller at kigge på dit barn/dine børn som dansede foran fjernsynet? Det handler om at huske de der minder og situationer, så du kan gøre det igen, når du har brug for grin og glæde. Og sørg for at du er opmærksom på (og værdsætter) de andre små kilder til glæden, ligesom en dobbelt regnbue på himlen, et kys på panden af din partner eller at høre din favorit sang. 

Tag en powernap 
Dit barn har brug for en middagslur efter frokosten. Start med at gøre det samme. En nap på 20-30 minutter kan hjælpe med at forbedre dit humør, din vågenhed og ydeevne. Så hvis du har mulighed for at sove mens dit barn sover, så gør det! 

Spørg efter hjælp 
Selvom dit barn er i ”jeg-gør-det-selv-fasen”, så har de stadigvæk ikke nogen problemer med at spørge (og til tider kommandere) efter hjælp. Når du hører dem råbe ”hjælp mig” med deres små søde stemmer, kan du sandsynligvis ikke hjælpe dem, men smile af dem i stedet (selvom du nok ikke er så glad, når det kommer til dig selv og om at spørge efter hjælp!). Mange kvinder er tilbageholdende med at bede om hjælp, fordi de føler, at det betyder, at de ikke selv kan håndtere det. Drop ”jeg-kan-gøre-alt” attituden. Husk på at selvom du gør alt selv, gør det dig ikke til en superwoman. Det gør dig i stedet super træt. Drop skylden og tag imod hjælpen.

www.parents.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide