9 ting du kan gøre for at få dit hus i orden, inden barnet kommer

Nærmer din terminsdag sig og føler du et behov for, at hjemmet står knivskarpt til den lille melder sin ankomst? Så kan du følge guiden nedenfor, så du ved hvordan du får tingene klaret.

To-Dos generelt

1. Giv dit hjem et ”sikkerhedstjek”
Børn er om nogen nysgerrige og at have en baby i hjemmet, der kan kravle ind i køkkenet og åbne skabe hvor der er proppet med knapt så sunde kemikalier, kan virke som en tanke der ligger fjernt. Men vi er sikre på, at der er mange forældre, der kan skrive under på, at en baby nærmest kan udvikle en enorm nysgerrighed over natten. Derfor er der god grund til allerede nu, at forberede skabene nu, end når du har født og ikke kan overskue det på grund af manglende søvn 😉 Få derfor placeret diverse rengørings produkter og medicin i de øverste skabe, eller køb børnelåse, så det ikke er muligt at åbne skabet.

2. Forbered dig på besøgende
Skulle det ske at din mor eller din bedste veninde kommer forbi og skal overnatte, efter at du har født, så er det værd at købe lidt ekstra ting ind, så der er nok. Her tænker vi blandt andet på praktiske ting som tandpasta, tandbørste og toiletpapir. Så er du på den sikre side.  

3. Desinficerende, desinficerende, desinficerende
Kan vi sige det nok gange? 😉 Vi ved selv hvor skrøbelige vi kan være, hvis en bakterie først har sat sig. Og med en nyfødt der er endnu mere følsom, er der god grund til at være ekstra renlig og bruge godt med desinficerende og gør det regelmæssigt.

LÆS OGSÅ: Gode råd til mavetid for baby

Musthaves til køkkenet

1. Nytænk dit rum
Kig på dit køkkenbord med et kritisk øje og find ud af hvad du kan undvære og gemme væk. Der skal ingen tvivl være om, at kaffemaskinen er et absolut must (som i livsnødvendigt), specielt når søvntyven slår til, når man er blevet forældre. Men er det virkelig nødvendigt at brødristeren står fremme? Gør i stedet for plads til diverse babyflasker, babymad og evt. en skuffe med baby-skeer, skåle og kopper.

2. Gør plads i køleskabet
Det er altid en god idé at afsætte lidt ekstra plads i køleskabet til modermælk, samt rester fra lækre gryderetter som man har fået af ens søde familie og venner. Men lige når det kommer til køleskabet, så er det ikke fordi overskuddet er helt i top. Prøv alligevel, når dit køleskab næsten er tomt, at give det en god rengøring. Arbejd fra top til bund og tag alt ud. Tør derefter alt ned med en varm svamp og skrub efterfølgende af. 

Tøjvask

1. Revurder din vasketøjskurv
Snart (okay, så hurtigt går det heller ikke), men i hvert fald vil du se en stigning i produktion af vasketøj. Derfor er der god grund til, at købe en vaskekurv hvor der er god plads og ellers kan du også købe en, der er beregnet til børneværelset.

2. Gør vasketøjet klar før tid
Det at vaske og lægge disse meget små sveller, er en opgave som moms-to-be, siger at de ikke har noget i mod. Det gør det livsændrende spring, der er ved at ske, ret ægte. Fjern emballagen og eventuelle mærker, som kan irritere den ellers følsomme hud. Udover det er det vigtigt, at bruge et vaskemiddel, der er fri af farvestoffer og parfume, eller som er lavet specielt til spædbørn.

3. Forbered dig på pletter
Når du har født, kommer du til det punkt, hvor du skal klæde din skønne unge på med alt det fine tøj du har købt og fået inden fødslen. Men hurtigt vil det gå op for dig, hvorvidt du gider at klæde hende på med alle de fine boddys m.m. når du ved hvor let der bliver produceret savl, spildt babymad, gylp og andre lækre sager 😉 Derfor er det altid en god idé, at være forberedt på de kære pletter. Brug den pletrenser som du føler mest for, og kom det på pletten hurtigst muligt. Skulle du ikke have tid eller overskud til at vaske tøjet med det samme, så put pletfjerneren på pletten og lad det suge ind i køligt vand, indtil du vasker den i maskinen. 

LÆS OGSÅ: 9 vaner du burde kopiere fra dit barn

Undgå daglig snavs
Et organiseret hjem kan hurtigt komme til at ligne lidt af en katastrofe, når din baby ankommer. Nedenfor har vi samlet løsninger på de problemer, der sætter dig

Til spildpletter
Drop papirservietter til fordel for micofiber klude. Microfiber klude kan nemlig genbruges og er utrolig absorberende og hurtigttørrende.

Til rod
Bor du i hus hvor der er flere etager, så kan et godt tip være, at placere en kurv nederst på trappen, som kan bruges til at samle alle former for legetøj. På den måde undgår du, at falde og lave unødige ulykker.

Til opvask
Placer dit barn i et hoppende sæde i nærheden, imens du enten sætter i opvaskemaskinen eller tømmer den. Hvis dit barn er bedre til at være i bevægelse og bliver mere rolig af det, kan du eventuelt placere baby i en bæresele.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og