Gode råd til mavetid for baby

Babyer bruger så meget tid på at lægge på deres ryg, blandt andet når de sover, så derfor er det vigtigt at rotere lidt rundt når baby er vågen. Det skal gøres for at styrke musklerne og kedsomheden for den sags skyld 😉

LÆS OGSÅ: Begår du denne fejl, når du ammer?

Hvorfor skal de ligge på maven?
Som sagt har babyer brug for at ligge på maven for at styrke musklerne, som vil hjælpe dem til at opnå deres milepæle og blive stærke i at kravle, sidde op og gå. Når din baby bliver lagt på maven, vil hun/han helt naturligt prøve at løfte hovedet, for at se hvad der foregår omkring hende/ham. Din baby vil dog ikke være i stand til at holde hovedet selv i længere tid af gangen,  før han/hun er omkring 3-4 måneder gammel. Og lige pludselig vil baby have kræfter nok og være gammel nok til at bruge positionen til at rulle om på ryggen og støtte med armene. 

Hvornår burde mavetid for din baby starte?
Ifølge amerikanske studier, burde mavetid starte den dag I kommer hjem fra hospitalet. Men det må kun ske, når din baby er vågen og opmærksom. Når du leger med din baby imens han/hun ligger på maven, så sørg for at baby ligger på en hård overflade, såsom gulvet, dog med et tæppe under. Et godt tidspunkt at gøre det på, er efter bleskift eller efter en lur. 

Hvor tit bør man gøre det?
I begyndelsen, så start ud med at lege med din baby på maven to til tre gange om dagen, i omkring 3-5 minutter af gangen. Og jo stærkere baby bliver, så kan du gradvist lade ham/hende ligge i længere tid. 

Hvad hvis baby ikke er glad for at ligge på maven?
Du kan komme ud for, at baby ikke bryder sig om at ligge på maven og lege, men du må ikke give op. Prøv i stedet at holde baby på gulvet i 3-4 minutter, men hvis han/hun nægter, så nøjes med 1-2 minutter og prøv derefter at øge minutterne langsomt, så baby kan vænne sig til det. 

Gør det samtidig sjovere med mavetid, ved at have dit ansigt placeret så baby kan se dig og det raslende legetøj. På den måde bliver baby gladere for at ligge på maven og kan ligge der i længere tid, end bare ét minut.

Hvilke andre aktiviteter kan du lave med baby?
For at du kan få baby til at løfte hovedet, så læg dig på ryggen, med din baby liggende på din mave. Placér baby på maven med hendes/hans ansigt mod dit, og så snak til baby. Det gør, at din baby af ren nysgerrighed vil løfte hovedet og kigge på dig. 

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med vand i kroppen

Mavetid og sikkerhed
Når du leger med din baby i denne position, så sørg for at han/hun er placeret et solidt sted, hvor hun/han ikke kan falde ned. Så brug hellere et blødt tæppe på gulvet, i stedet for at bruge sofaen eller sengen. Efterlad ikke din baby alene, når han/hun ligger på maven, da hun/han kan risikere at komme i en ikke så god position. Babyer kan også let blive frustreret, så sørg for at du er sammen med din baby under det hele, og så prøv at syng eller lav sjove ansigter.

Hvis din baby bliver døsig eller falder i søvn, så vend ham/hende om på ryggen!

Kilde: Parents.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og