10 ting gravide kvinder IKKE skal føle skyld over

Med så mange råd og guides der findes til de gravide kvinder, kan man hurtigt komme i tvivl og føle at det man gør, er forkert. Det er på tide at sætte en stopper for alle de bekymringer man får, lige så snart man har taget graviditetstesten. Vi har derfor samlet en liste over de ting, du ikke skal have dårlig samvittighed over som kommende mor! Det er spild af god energi, som du i stedet burde gemme til når baby kommer 🙂   

LÆS OGSÅ: Christiane: 10 ting der var uundværlige på min rejse med baby

1. Festdræberen
Om du vil det eller ej, så bliver træthed en stor del af din hverdag, nu når der er en lille ny på vej. Du ønsker nok ikke at være den kedelige der siger ’’tak for i dag’’ som den første til et socialt arrangement. Men husk på, at du har en lille ekstra én at tænke på inde i maven, og du skal derfor ikke have dårlig samvittighed over at gå hjem tidligere end normalt. 

2. Junk Food
Imens du har travlt med at overholde din sunde stil for dig og baby, så er det ikke jordens undergang, hvis du engang imellem spiser lidt chokolade eller en snasket burger. Det betyder hverken at du er en dårlig mor, eller at det er noget du skal have dårlig samvittighed over. Giv dig selv lov til lidt forkælelse engang imellem!

3. Kortere lunte
Når der er et lille menneske inde i maven der ligger og trykker, kan man meget nemt få en kortere lunte end man normalt har haft, og det er helt naturligt! Du har nok også opdaget, at du snerrer mere end normalt, og det kan nemt gå ud over dem der er tættest på dig… eller kassedamen nede i netto. Prøv ikke at have det så dårligt med det. Du gør nok for verden lige nu, ved at være gravid! 😉

4. Træning
Din sundhed er vigtig for både dig og baby. Hvis din læge har givet dig tilladelse til at træne, men du stadig ikke kan få dig selv til det, så skal du ikke føle nogen form for dårlig samvittighed. Mange gravide kvinder har svært ved at finde energien til at kunne træne, især hvis de også arbejder. Du er hverken doven eller andet, du prøver bare at komme igennem de mange måneder med baby i maven. Du skal nok finde en vej, tag eventuelt kæresten i hånden, og gå et par ture! 

5. Den ’’perfekte’’ bule
Her er det svært ikke at nævne de sociale medier. Der er så mange gode råd og tips at hente på de sociale medier, men der er bestemt også en mørk side af de sociale medier. Alle de millioner af billeder der er at finde, af den ’’perfekte’’ gravide mave, kan få mange andre gravide til at føle, at deres mave ser anderledes ud. Og derved komme til at tænke, at der nok er noget i vejen med deres mave, siden den ikke ser ud som dem, der er at finde på de sociale medier. Men selvom din mave er mindre eller større end andres kvinder, så er alt fint! Den perfekte bule findes ikke, og hver kvinde og hver graviditet er forskellige, husk det. 

6. Barnets køn
Vi siger det alle ’’så længe barnet er sundt og raskt, så er jeg ligeglad med resten.’’ Og ja, det er bestemt det vigtigste! Men hvis du er nysgerrig omkring kønnet på din baby, og hvis det kribler i fingrene efter at kunne dekorere værelset efter den lyserøde eller lyseblå farve, jamen så er det intet at have dårlig samvittighed over. Ingen vil tvivle på, at du vil elske dit barn uanset køn! 

7. Graviditetsforløbet 
At elske dit barn ubetinget betyder ikke, at du absolut skal elske hvert et øjeblik af din graviditet. Faktisk, så er der mange kvinder der hader at være gravide. Måske har du ulidelig morgenkvalme, ellers er du ikke glad for de ændringer de gør ved din krop, eller os, er det bare trættende i længden, at skulle gå rundt og bære rundt på så meget ekstra vægt. Så hvis der er noget du synes er sjovere end at være gravid, så er det bare sådan! 🙂

8. Ingen fødeplan
Nogle kvinder ser det nødvendigt og meget hjælpsomt med en plan, så de er klar til fødslen. Men hvis ikke du står og har en plan klar, så betyder det hverken at du er doven eller at du er en ubetænksom mor. Det er din graviditet og det er dit barn, så selvfølgelig er det kun dig, der kan afgøre, om du har brug for en fødeplan eller ej. 

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med vand i kroppen

9. Koffein
Mange kvinder tror, de skal kvitte koffeinen lige så snart de bliver gravide. Koffein er svært at kvitte, og det er ikke nødvendigvis en nødvendighed. Spørg i stedet din læge til råds omkring hvor meget koffein du må indtage og så lad være med at føle dig som den værste mor, hvis du har svært ved at droppe den kop kaffe, eller andet koffein, i løbet af dagen.

10. Din gamle krop
Her mener vi ikke den form du var i før, men følelsen af at kunne bukke sig forover, tage sine egne sko på, sove på maven og følelsen af at tage sin jakke på, uden at ligne et telt. Din krop har sjovt nok været din hele livet, så det er rimelig normalt at komme til at savne sin ’’gamle’’ krop. Så der er absolut ingen skam i at tælle dage og glæde sig til at du igen kan gøre de ting. 

Kilde: Parents.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og