De 9 bedste ting du kan sige til dine børn 

Det er en god idé, at man som forældre er bevidste om hvad man siger til sine børn, og hvordan man siger tingene på. Børn afspejler forældrenes adfærd, og derfor kan forældrene være med til at påvirke og ændre børnenes adfærd og tilgang til tingene. 

Vi har i den forbindelse samlet en liste, med 9 af de bedste ting du kan sige til dine børn, og som på den måde vil påvirke børnenes adfærd over for andre mennesker.  

1. Jeg kan godt lide dig. 
Det er en anden erklæring fra ”Jeg elsker dig”. Erklæringen fortæller mere; Jeg kan godt lide din personlighed. 

2. Du er lærenem 
Læring er naturligt, og små børn er fantastiske til at lære hurtigt. Læring er ligesom en leg for dem. Børn vil her huske, hvordan du snakkede til dem, og hvilken tilgang du havde til at lære nye ting. Specielt hvis de senere i livet bliver udsat for svære eller frustrerende opgaver. 

LÆS OGSÅ:  Her er de 6 ting dit barn vil huske dig for

3. Tak 

Simpel høflighed er et tegn på respekt og en af de bedste sociale færdigheder. Høflighed er en dyd, og man kan komme langt med et tak. 

4. Hvad med vi er enige om at
Det handler om at etablere nogle grundlæggende aftaler, som der skal være med til at sætte scenen for, hvordan man arbejder sammen i familien. At forventningsafstemme og have de huslige regler på plads, hjælper hvis der skulle opstå nogle problemer. 

5. Fortæl mig mere 
Dette er en anmodning om at dine børn deler deres tanker, følelser og idéer med dig. Det indebærer også, at man lære at lytte, hvilket er en gave, da det signalerer at man er interesseret i andre mennesker. 

6. Lad os læse 
Der er mange fordele ved at læse for dine børn. Det hjælper dem med at opbygge færdigheder, som de har brug for i deres liv. Bøger giver også indsigt i verdenen, menneskerne derude, steder og idéer.  

LÆS OGSÅ: Her er fordelene ved at få børn sent

7. Vi laver alle fejl 
Fejl sker og ingen er perfekte. Det er vigtigt at man kan håndtere sine fejl, og lære af dem. Hvis du oplever at du ikke lever op til dine egne standarder, er det en mulighed for at vise dine børn, at du tager ansvar for dine fejl og ligesom kommer videre derfra. Børn vil lave fejl og kan ikke være perfekte. Det er vigtigt, at man kan give plads til fejl. 

8. Jeg er ked af det 
Det er en af de ting der er vigtige at man lærer at sige. Endnu bedre er det at man lære at stoppe sig selv, før man siger noget, der senere kan kræve en undskyldning. 

9. Hvad tror du? 
Hvis du inddrager dine børn i familiesamtaler, og samtidig giver dem chancen for at komme med input er du med til de bliver dygtigere til at tage beslutninger, og herfra begynder at tage ansvar for deres valg. At udtrykke hvad man tænker, og hvad man spørger om, er vigtige færdigheder for dine børn og som er nyttig gennem hele deres liv.

Kilde: www.parenting.com 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og