Er work-life balance for mødre opreklameret? 

Hverken som menneske eller som mor, er man fejlfri, og man kan ikke alting på én gang. Og selvom man gør alt hvad man kan, føler man sig alligevel skyldig. Hvornår er der balance i livet? Og er et liv hvor man prioriterer arbejde og familie lige højt, opreklameret? 

LÆS OGSÅ:  9 vaner du burde kopiere fra dit barn

Vi forsøger at være overskudsagtige, når vi går efter at være den bedste på arbejdet, bager kage til skolen, følger op på det forsømte med veninderne over et glas vin og også lige skal huske at passe forholdet. Det er hvad mødre gør, ikke? Vi prøver at holde hovedet højt og være optimistiske, og tror på, at det hele nok skal gå! En undersøgelse viser at 63 % af mødrene ud af de 2000 spurgte, tror på at balancen mellem arbejdet og familien er opnåeligt! 

Vi er godt klar over, at vi ikke kan være perfekte på alle punkter, selvom vi ønsker det. Og det er en kamp at komme dertil, men vi gør det så godt vi kan! Vi prøver at skabe balance mellem arbejde og familie. Man læner sig automatisk til arbejdersiden, mens man er på arbejde. Her forsøger man at yde sit bedste og fokusere på det. Når man så kommer hjem læner man sig til familiesiden, hvor man forsøger at være den bedste mor for sine børn og partner i sit forhold. 

LÆS OGS: 7 tegn på at din familie er stresset

I stedet for at bestræbe sig på at være den perfekte mor, så bør man i stedet bestræbe sig på at være den bedste udgave af sig selv. Det smitter af i sidste ende både på arbejdet, men også i rollen som mor! Det er okay at sige fra, det er okay, at børnene ikke får en ny ret hver dag, at kagen til 2.b ikke er en kage, der er bagt fra bunden eller at man ikke kan arbejde over hverdag, bare fordi man lige har haft tre dage med overarbejde. Det er tanken der tæller, så lad vær at slå dig selv i hovedet! Men forsøg hellere at skabe balance i dit liv. Når det så er sagt, så er det okay at man er passioneret omkring sit arbejde, og at man prioriterer sit arbejde højt, så længe at det giver overskud og energi i sidste ende, som kan mærkes på andre områder, og i andre situationer. Når de valg man træffer kan mærkes positivt, er det dér, at der er balance i sit liv. 

Vi skal også huske, at vi er forskellige, og vi prioriterer forskelligt. Der findes intet facit på det perfekte liv, eller hvornår der er balance mellem arbejde og familie. Det er noget, man selv skaber og mærker, og det er individuelt, hvornår man mærker balance, og det skal vi huske at acceptere. 

Kilde: www.parents.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er