Her er fordelene ved at få børn sent 

Kvinder venter længere end nogensinde med at få børn, og undersøgelser viser, at det faktisk kan være en god ting for deres børn. Emnet har en tendens til at fokusere på fertilitet og sundhedsmæssige komplikationer, som herved bringer de ældre mødre i søgelyset. Kvinder bliver ofte advaret om ikke at få børn i en alt for sen alder, for at undgå en forhøjet risiko for fosterskader og autisme. 

Men når det kommer til en mors velbefindende og hendes barns sociale og emotionelle udvikling, er der betydelige fordele ved at blive gravid senere i livet. Dion Sommer, Psykolog, ved Aarhus Universitet tydeligegører, at når man skal estimere konsekvenserne af moderens alder, er det vigtigt at tage hensyn til både de fysiske og psykosociale fordele og ulemper. 

LÆS OGSÅ: 9 ting du kan gøre for at få dit hus i orden, inden barnet kommer

I Danmark er den gennemsnitlige graviditetsalder 30,9 sammenlignet med alderen 26,3 som er den gennemsnitlige graviditetsalder i USA. Antallet af kvinder der får børn, når de er over 40 er firedoblet siden 1985. 

Børn i alderen 7, 11 og 15 blev undersøgt, og det viste følgende. Børn der har ældre mødre har færre sociale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer hos alderen 7 og 11, men ikke efter alderen 15. Det viste også, at ældre mødre er mindre tilbøjelige til at råbe af deres børn oh pålægge dem hårde straffe.

Det giver god nok mening, når man tager i betragning af at ældre mødre generelt er mere veluddannede og økonomiske stabile. Ofte giver bedre forhold stabilitet. Selv efter at have kontrolleret disse forhold, fandt forskerne ud af, at en fremskreden i moderens alder stadig er en væsentlig faktor i sig selv.Hvorfor? Alder kan nemlig komme med en større psykologisk modenhed.

LÆS OGSÅ: 9 vaner du burde kopiere fra dit barn

Vi ved at folk med alderen bliver mere fleksible mentalt, er mere tolerante over for andre mennesker og trives bedre følelsesmæssigt med sig selv. Psykologisk modenhed kan derfor forklare, hvorfor ældre mødre ikke skælder ud og disciplinerer sine børn lige så meget. En positiv og mindre disciplineret miljø, fører til en sundere og gladere opdragelse. 

Det er ikke den første undersøgelse, der viser fordelen ved at få børn i en sen alder. En undersøgelse fra 2012 viste, at ældre mødre har sundere børn og en tendens til at nyde det mere under graviditeten og lige efter fødslen. Det vidste også, at børn med ældre mødre har en øget intelligens og kognitive evner. 

Kilde: www.huffingtonpost.com 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og