Når mor & far går fra hinanden

Michala er 37 år og er mor til Molly My på 5 år. Michala arbejder til dagligt som selvstændig blogger på bloggen bastabum.dk, hvor hun skriver personlige indlæg om alt fra hverdagsliv og børneopdragelse til livsstilsprodukter og madlavning. Derudover har hun også en konsulentrolle forskellige steder inden for projektledelse, digitale og sociale medier.

Michala fortæller nedenfor om, hvordan det er at gå fra at være mor, far og barn til pludselig at skulle være familie på en ny måde.

____
 

Hvordan fortæller man lige en knap 5 årig, at den verden hun altid har kendt snart skal brydes op og være helt anderledes? Og ikke længere være som mor, far og barn. Men som mor og barn nogle dage og far og barn andre?

LÆS OGSÅ: En hyggelig familie oase med plads til sjov & kreativitet

Vi valgte først at fortælle Molly My, at hende og jeg skulle flytte til et nyt sted, da jeg fysisk kunne vise hende lejligheden, og hvor vi skulle hen – simpelthen for at hun ikke skulle ”bekymre” sig for meget om det nye, og hvornår det skulle ske. 

Tiden kan være en svær faktor, hvert fald for en 5-årig. Det er nemlig svært at vide hvor meget en måned er. Derfor så hun først en uge eller to inden, vi skulle flytte.

Selvfølgelig blev hun ked af det, meget ked af det. Vi fortalte hende helt stille og roligt at mor og far ikke længere var kærester, og at hende og jeg skulle flytte. Hendes første reaktion var at gemme sig og græde lidt, men hun kom hurtigt til sig selv, og så kom alle spørgsmålene.

Hvad med mit legetøj, er der Netflix det nye sted? Og cola is i fryseren?
Ovenstående spørgsmål er meget lavpraktiske spørgsmål og ganske naive, men dejlige at få, netop fordi det jo må have været de tanker, der opstod hos hende. Hun har også sagt at far skulle flytte, og hende og jeg skulle blive boende, men overordnet er hun faldet rigtig fint til det nye sted. Heldigvis ligger det ikke langt fra far, børnehaven og hverdagen som hun altid har kendt den.

Vi har brugt Molly Mys børnehave, spurgt dem til råds, hvordan og hvornår siger man det bedst.


Der er nok aldrig en rigtig eller forkert måde at fortælle om sådan en familieforandring – børn og familier er jo forskellige. Og situationerne kan være mere eller mindre kritiske. Men mit bedste råd må være, at fortælle sandheden og holde det så enkelt som muligt, ikke for mange fordi dit og dat, bare rene facts. 

Og så selvfølgelig huske at sige at mor og far elsker dig, altid dig!

Vil du se mere til Michala og Molly My? Så kan du følge med på bloggen bastabum.dk samt på Instagram under navnet @bastabumdk.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og