[single_post_category_name]

5 alternativer til at bruge ”time-out” i opdragelsen 

Time-outs virker for nogen men ikke for alle. Men hvordan disciplinerer man sine børn som hverken har en telefon, en bil eller et socialt arrangement, som de helst ikke vil være foruden eller gå glip af? 

Først er det vigtigt at man beroligere sig selv først, inden man beslutter sig for en konsekvens af den handling dit barn lige har gjort. Tag et par dybe vejrtrækninger og forsøg at holde din tone og dit ansigt neutral. Vi giver dig nu 5 alternativer til time-outs, som du måske kan drage nytte af. Se dem her. 

1. Time In 
Den isolation der medfølger en timeout, kan være svært for børn, der ikke kan lide at være alene eller som kræver din godkendelse og kærlighed. Du kan i stedet benytte dig af time-in. Find et sikkert og roligt sted, og gå derhen med dit barn. Støt dit barn imens de falder ned. Giv krammer imens du eventuelt diskuterer adfærd og alternativer, der ville være bedre. Lad dem vide at alle kan lave fejl, og du er der for dem gennem gode og dårlige tider. 

LÆS OGSÅ: Den gode forældres 10 bud

2. Meditere i et minut 
Hvis du har en følsom barn, så kan du overveje at hjælpe dem med at vise dem hvordan de kan berolige dem selv. Eventuelt ved at meditere i et minut eller ved dybe vejrtrækninger. Få børnene til at lukke deres øjne, og dernæst få dem til at forestille dem deres favorit ferie eller en park. At ændre et vredt barns tankegang kan virke uoverskueligt, men faktisk kan det hurtigt og simpelt ændres. 

3. Gør noget sjovt
Vi mødre er gode til at aflæse vores børns adfærd, så hvis du ser at en situation godt kunne ende træls, så forsøg at distrahere dit barn ved at komme ned på deres niveau. Lav sjove ansigter eller giv dem en kildetur. Ni ud af 10 vil straks ændre deres tankegang til en mere lykkelig og venlig en af slagsen. 

4. Fjern dig selv 
Hvis du er en del af konflikten med dit barn, kan du i stedet for at sætte dem i en time-out, fjerne dig selv fra situationen (forudsat at man forlader dem et sikkert sted, og ikke i køkkenet omringet af køkkenknive eller ved åben ild ude i haven). Tiden fra hinanden kan berolige jer, og så fjerner det følelserne af en tvungen isolation i form af en time-out.

LÆS OGSÅ: Sådan viser din baby dig sin kærlighed 

5. Tilbyd valg 
Hvis du oplever at dit barn bliver sur over, at du ikke vil købe fodboldkort eller en barbiedukke når I er ude og handle, så kan man istedet give dem et valg. Lad eventuelt dit barn vælge imellem Guldkorn eller et stykke legetøj for 10 kroner. Ved at give et barn muligheder for et træffe et bedre valg, lærer man dem også hvordan de undgår problemer i fremtiden, og ikke bare kun reagerer på dem nu. Selvfølgelig skal barnet ikke altid have et valg, de skal også lære at acceptere et nej. Det er en balancegang. 

Kilde: popsugar.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide