5 ting I skal snakke om inden baby kommer

Der er en helt masse ting, som du skal have styr på mens du går og venter på at se den lille ny inde i maven. Der er dog ingen grund til at gøre det alene. Én af de bedste måder at forberede sig på er ved at tale med din kæreste om hvad der er der skal ske. Baby bøger kan fortælle jer en masse gode og brugbare ting, men hvis I som par og forældrehold ikke kan blive enige om hvordan I vil gøre de vigtigste og mest basale ting, så kan dét at blive forældre være ret stressende!

Lige en lille advarsel: Jeres svar på spørgsmålene kan nå at ændre sig mange gange i løbet af graviditeten, og én ting er helt sikkert! De vil ændre sig når baby kommer og I lærer jer selv at kende som forældre!

Hvilken fødsel vil vi gerne have?
Af gode grunde, så er det her punkt koncentreret om dig der bærer babyen i maven. Hvordan ønsker du at føde jeres barn? Det er dog stadig vigtigt at I som par snakker om hvordan du ønsker fødslen skal være – om det skal være en hjemmefødsel, i vand, hvordan du har det med epiduralblokader og anden smertelindring, og hvordan skal han forholde sig og støtte dig når det går i gang. Det betyder at faren til dit barn er mere med i selve processen omkring fødslen af jeres barn, da han ellers kan være sat lidt ud af spillet

Hvad skal vores barn hedde? 
Det at skulle finde det perfekte navn til barnet i maven kan være en kompliceret proces. Der kan både være store følelser på spil og familietraditioner der skal holdes i live, og derfor kan det være smart at gå i gang med brainstormingen tidligt i processen. Kender I ikke kønnet på barnet, kan I vælge at satse på et pigenavn og et drengenavn. Der er dog også mange vordende forældre som venter til efter fødslen med at vælge det helt rigtige navn, da det kan være at lille Peter måske egentlig mere ligner en Anton når han kommer ud. Lidt overvejelse skader dog ikke.

shutterstock_125548502.jpg
Hvordan fordeler vi daglige gøremål?

Hverdagen rammer hårdt når der pludselig er et lille menneske som tager al opmærksomheden. Det kan således være en god idé at snakke praktiske gøremål igennem for den første tid. Hvem har ansvar for at vaske tøj? Hvem skal handle ind og gå med skrald? Hvis I ikke snakker om disse ting, kan der helt sikkert være skænderier i farvande når søvnen udebliver og overskuddet kan ligge på et knappenålshoved! Sørg for at fordele de praktiske gøremål imellem jer – mest for at den ene part i familien ikke altid skal lave mad, ordne vasketøj og gøre rent, mens den anden har al den lækre babytid. 

Hvem skal passe baby?
Hvis du ikke stoler på at din kærestes lillebror kan babysitte jeres lille vidunder, så sig det! Og er din kæreste ikke tilfreds med hvordan din mor forholder sig til de andre børn i familien, så skal det frem. Tag en snak om hvordan jeres familier kan bidrage til den lille ny og ikke mindst – er der nogen af dem der kan hjælpe jer? I forlængelse af den snak kan man også ret hurtigt tage en snak om hvordan I som par forholder jer til børnepasning, institutioner, barsel og job. Skal du være hjemmegående efter barsel? Er I begge på fuldtid? Og hvis ja, hvilke pasningsordning passer så bedst til jeres temperament? Alt dette er meget individuelt og det handler om at finde den bedste løsning for jeres lille familie.

Hvor skal baby sove?
Hvis du har en lille drøm om at samsove med dit barn er det en rigtig god idé at indvie din sengemakker i det. Det er vigtigt at I snakker søvnmønstre, putteritualer og hvor baby skal sove igennem inden baby ligger i jeres arme. Det kan foreksempel være at baby sover i en bedside-crib den første tid ved siden af dig så du bedre kan amme om natten. Måske passer det bedre at have baby i en vugge ved siden af sengen, eller måske noget helt tredje. Det vigtigste er at snakke om det, så I kan finde en fælles løsning – om der så er bred enighed eller det er betinget af kompromisser.  shutterstock_472807432.jpg

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og