[single_post_category_name]

Den gode forældres 10 bud 

Du kender måske scenariet: et 3 årige barn vil gerne have lige præcis dette stykke legetøj, dette stykke slik og barnet vil have det NU! Først begynder de at smågræde, inden det eskalerer ud i et fuldstændigt hysterisk anfald. 

Forældre er faktisk et af de mest undersøgte områder inden for samfundsvidenskabens område. Forældre skal hjælpe med at skabe empati, ærlighed, selvtillid, selvkontrol, venlighed, samarbejde og munterhed.

Det fremmer også barnets intellektuel nysgerrighed og motivation. Det hjælper med at beskytte børn mod at udvikle angst, depression, spiseforstyrrelser, social adfærd, alkohol- og stofmisbrug. Det er vigtigt at hjælpe dit barn med at udvikle sig til et anstændigt selvsikker menneske. 

LÆS OGSÅ: Sådan viser din baby dig sin kærlighed

Vi giver dig 10 bud, der kan være med at påvirke dit barns adfærd. 

1. Hvad du gør, betyder noget. 
Dine børn er opmærksomme på dig, og de er opmærksomme på hvad du gør, og hvordan du reagerer i forskellige situationer. De filmer dig, og hvad du gør, gør derfor en forskel. De afkoder i princippet din adfærd. 

2. Du kan ikke være for kærlig. 
Det er ikke muligt at forkæle et barn med for meget kærlighed. Derimod kan de have konsekvenser at give dit barn ting i stedet for kærlighed, og det er her de adfærdsmæssige problemer kan opstå. 

3. Vær involveret i dit barns liv. 
At være en involveret forældre kan tage lang tid, og er hårdt arbejde. Det betyder ofte, at man skal genoverveje nogle ting og ændre prioriteringslisten et par gange. Det er vigtigt, at du er der mentalt såvel som fysisk. 

4. Tilpas din forældrerolle med dit barn. 
Hold trit med dit barns udvikling. Dit barn vokser op, så overvej hvordan alderen påvirker barnets adfærd. 

5. Sæt regler. 
Hvis du har svært ved at håndtere dit barns adfærd imens dit barn stadig er ung, kan han/hun få det svært ved at håndtere sin egen adfærd, når han/hun bliver ældre. Uanset om det er nat eller dag, skal du altid kunne besvare disse 3 spørgsmål: Hvor er mit barn? Hvem er sammen med mit barn? Hvad laver mit barn? De regler du sætter for dit barn, lærer dit barn til at forme regler for sig selv. Dermed ikke sagt at du skal være overkontrollerende. Når dit barn går i de ældre klasser, skal du lade dit barn selv lave deres lektier, og træffe deres egne valg uden du griber ind. 

LÆS OGSÅ: De fire mor-typer: Hvilken type mor er du? 

6. Opfostre dit barn til at være uafhængig. 
Grænser hjælper dit barn med at udvikle en følelse af selvkontrol. Støttende uafhængighed hjælper dit barn med at udvikle en selvbevægelse og for at lykkes i livet, har de brug for begge.

7: Vær konsekvent
Hvis dine regler varierer fra dag til dag på en uforudsigelse måde, eller hvis du kun håndhæver dem med jævne mellemrum, er dit barns uacceptable adfærd, din skyld. Når forældrene ikke er konsekvente, bliver børnene forvirrede. Derfor skal du tvinge dig selv til at være konsekvent. Jo mere din autoritet er baseret på viden og ikke magt, jo mindre vil dit barn udfordre det og dig. 

8. Undgå hård disciplin 
Forældre skal ikke bruge hård disciplin. Børn der er blevet spanket eller slået er mere tilbøjelige til at slå andre. De vil altså tro, at slåskampe er den normale måde at løse konflikter på. Brug derfor time out, da det ofte fungerer bedre og ikke involverer aggression. 

9. Forklar dine regler og beslutninger. 
Forældre har nogle forventninger til deres børn, og som de ønsker at de efterlever. Man har en tendens til at forklare ned til mindste detalje til børn, og måske springe let og elegant over sine forklaringer når de bliver lidt ældre. Men hvad der virker indlysende for dig, er måske ikke indlysende for en 12-årig, da de ikke har samme erfaringer. Forklar derfor dine regler og beslutninger til dit barn. 

10. Behandl dit barn med respekt. 
Den bedste måde du får respektfuld behandling fra dit barn, er når du behandler dem med respekt. Du bør give dit barn den samme høflighed, som du ville give til andre. Tal høfligt til dit barn. Respekter dit barns mening og vær opmærksom når han eller hun taler. Dit forhold til dit barn er grundlaget for deres forhold til andre. 

Kilde: webmd.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide