Hjælp med at opklare, hvorfor det kan være svært at blive gravid

Mange kvinder oplever, at de har svært ved at blive gravide. Faktisk har op mod 20 % af alle par problemer med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældene ved man ikke hvorfor. Det har fået forskere på Aarhus Universitetshospital til at undersøge, om livsstil påvirker danske pars evner til at få børn.

Det er ikke lige nemt for alle at blive gravide. Og ofte resulterer det i mange søvnløse nætter, stor frustration og afmagt, når der igen og igen kun dukker en enkelt streg op på graviditetstesten. Måske du selv er i gang med projekt baby sammen med din kæreste, og er nervøs for, hvornår miraklet vil ske, eller måske du har en veninde eller en person i din familie som har oplevet frustrationerne og magtesløsheden ved, at babyen har ladet vente på sig. Rigtig mange danske kvinder går igennem denne rutchebanetur gennem følelsesregistret, når de forsøger at blive gravide, og her kan du nu selv være med til at gøre en forskel. 

Hvis du forsøger at blive gravid ad naturlig vej, kan du nemlig bidrage med din viden og dermed hjælpe par, der har svært ved at få børn. Undersøgelsen hedder SnartForældre.dk, og det er nemt at deltage – man skal bare udfylde nogle online spørgeskemaer i den periode, man forsøger at blive gravid. Spørgeskemaerne handler bl.a. om kost, motion, rygning, medicinforbrug samt indtag af alkohol og kaffe. Og som deltager er man selvfølgelig helt anonym. SnartForældre.dk har efterhånden kørt i en del år, og der er allerede kommet gode resultater.

Blandt andet har projektet vist, at kvinders chance for at blive gravid er mindre, hvis de dyrker hård motion i mere end 5 timer om ugen, og at selv mange års brug af p-piller ikke skader evnen til at blive gravid.

Du kan deltage i undersøgelsen, hvis du:

– er mellem 18 og 49 år

– er i et fast forhold til en mand

– forsøger at blive gravid

Derfor har du her muligheden for at hjælpe din veninde, din kollega, din søster eller måske endda dig selv, til at vejen fra projekt til baby bliver så kort som muligt. 

For mere information om undersøgelsen og tilmelding: www.snartforældre.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og