[single_post_category_name]

Sådan viser din baby dig sin kærlighed 

Selvfølgelig elsker din lille baby dig! Men hvilken ting er det rent faktisk han/hun gør for at vise dig sin hengivenhed? Det giver vi dig svaret på lige her. 

Dit barn ved at det er dig
Efter få uger kan baby genkende dig, og vil for alt i verdenen foretrække dig frem for andre personer. 

Din barn vil flirte med dig
Inden for en måned vil din baby reagere på dit ansigtsudtryk, og uden at tænke over det, vil du også gøre det ved din babys ansigtsudtryk. Smilene og det meningsfulde udseende, og en baby der efter 4 måneder nyder at kan se rundt. Du kender sikkert de mennesker, der siger at dit barns tidlige smil bare er gas eller ufrivillig refleks. Lyt ikke til dem. En nyere forskning viser, at et spædbarns grin betyder meget mere. Et smil fra en baby, kan være afspejling af dit eget smil. Baby skaber instinktivt et bånd til dig. 

LÆS OGSÅ: Charlotte Heje Haase: Man bærer da babyer

Dit barn stirrer på dig så forsigtig, at det næsten virker uhøfligt 
Fra fødslen kan baby genkende dit ansigt, stemme og lugt. Næste trin er at forbinde lyde og lugte. Derfor begynder baby at studere dit ansigt som om de prøver at huske det. Baby prøver at sikre at den ved hvordan komfort og kærlighed ser ud. Så næste gang du fanger dit barns øjne, som er helt låst fast på dig, så giv barnet tid til at suge indtryk og udtryk til sig. 

Dit barn giver dig våde babykys 
Omkring et års alderen vil din baby begynde at give dig kys, og det vil nok ikke være et helt almindeligt kys. Forvent lidt våde og smattede babykys der nogen gange lander lidt hårdt. Dit barn vil hurtig vise, at de har været opmærksomme på din måde at vise hengivenhed, og vil gøre det samme. Børn er ivrige når det kommer til fysisk kærlighed, og der er ingen, de hellere vil øve på end mor og far. 

Dit barn vil op til dig 
Det er her, det begynder at blive rigtig sjovt. Babyer efter 6 måneders alderen er meget mere opmærksomme på verdenen omkring dem, og udvikler nye evner næsten hver dag. Dit barn kan nu vise sin store hengivenhed for dig på nogle ret så søde måder. Baby vil nemlig holde armene oppe, som udtryk for at baby gerne vil op til dig. Det er et kropsligt udtryk for, hvor meget baby stoler på dig, og elsker dig. Det kan selv på en trist dag, få ens hjerte til at smelte.

Dit barn kravler væk fra dig, men kommer hurtig tilbage
Du vil hurtig bemærke, at så snart at dit barn kan kravle, vil det kravle væk. Det indikerer at den er et varmt og komfortabelt sted, og derfor gerne vil finde ud af, hvad der er ude i den store verden. Selvom det måske kun er ind til køkkenet. Når dit barn bliver usikker, kravler det tilbage igen, for at se om du stadig er der. 

Dit barn hopper, vinker og jubler for dig 
Hvordan reagerer din baby, når den ser dig efter et par timer, eller et par minutter? I mange tilfælde vil du føle dig som en rockstar, bare ved synet af dit barns glæde for at se dig. Det er et tegn på det tætte bånd, der er vokset mellem dig og baby. Du vil dog også opleve, at dit barn græder, når du tager afsted. Det er en naturlig del af deres udvikling, og de lærer hurtigt, at du kommer tilbage. Hvad enten det gælder de store følelser, når du tager afsted, eller når du kommer, så er en ting sikkert. Du er elsket. 

LÆS OGSÅ: De fire mor-typer: Hvilken type mor er du?

Dit barn sidder på dit skød i 2 minutter 
At dit barn kan løbe hen til dig for at få tryghed, og så kan tørre øjnene og løbe igen, betyder at dit barn elsker dig, og har brug for dig. Selvfølgelig vil du også mærke, at dit barn ikke behøver at have ondt, før det kommer til dig. 

Dit barn vil udvise dårlig opførsel kun over for dig 
Hvilken mor har ikke hørt. ”Dit barn var en engel i dag” fra babysitteren, og et minut senere er han djævlen selv over for dig. Småbørn tester grænser med dens omgivelser, men oftes med de mennesker de elsker og stoler aller mest på. Det er ikke den varmeste måde dit barn vil sige, at han eller hun elsker dig. Men det er præcis, det dit barn gør. Du har gjort et rigtig godt stykke arbejde, hvis dit barn formår at opføre sig ordentlig, når de er ude i byen. 

Kilde: parenting.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide