5 mulige grunde til, at du ikke er  gravid endnu

Du kender sikkert til dét med, at du ser gravide kvinder overalt, og hver gang du tænder for fjernsynet, er der programmer med gravide maver og babyreklamer… Du ser måske også altid babyer i indkøbsvognene, når du er ude og handle. Man ser babyer overalt, når man selv forsøger at blive gravid og er skruk!

LÆS OGSÅ: Nanna lever med PCOS: Nu står den 1-1

Det kan også være at dine veninder er begyndt at få børn, som kan være grunden til, at du føler du ser babyer overalt derude! Men de fleste kvinder, som forsøger at blive gravide, oplever faktisk, at det ikke er så let at blive gravid, som først antaget, og når månederne går, og du stadig ikke er blevet gravid, så oplever mange, at de ser babyer og mødre overalt. Der er dog nogle overraskende faktorer for, hvorfor du ikke kan blive gravid så nemt – vi giver dig her 5 grunde, som kan ligge til grund for, at du stadig ikke er gravid.

Stress
Når du fortæller dine venner eller familie, at dig og kæresten planlægger børn, vil de nok råde dig til at slappe af, og så sker det hurtigere, og ikke planlæg hvert eneste knald… meeen det kan være lettere sagt end gjort. Stress er hårdt for dig både fysisk og mentalt. Det siges at være i balance og have en afslappet holdning, er vigtige egenskaber at besidde, når man forsøger at lave en baby. Når du er stresset, vil din krop ikke give dig lov til at blive gravid særlig nemt, da det ikke er et godt sted for et lille foster at være. Det er derfor vigtigt at kunne sige nej og bruge tid på dig selv. Velvære er et vigtigt ord, når man forsøger at blive gravid – forkæl dig selv, både fysisk, men også mentalt (især vigtigt hvis du har forsøgt længe, uden at opnå en graviditet). Du skal dog ikke tænke, at en dag med massage eller en dag med ansigtsbehandling gør vidunderet! Nej, du skal faktisk gøre noget godt hver eneste dag, så din krop langsomt aftager i stress. Det er derfor alle dine daglige rutiner, der skal laves om på. (Såsom at dyrke mere træning)

Et godt råd fra os er, at købe ægløsningsteste, de vil give dig præcis svar på, hvornår du har ægløsning og har hermed din største chance for at blive gravid

Søvnmangel
Vi ved vist efterhånden alle sammen godt, at jo flere zzzzzz du får hver nat, jo mere overskueligt virker det tidlige morgenmøde på arbejdet 😉 Men vidste du også, at jo mindre søvn du får, des mere forøger du stresshormonerne i kroppen. Samtidig vil dit immunforsvar blive svækket, hver gang kroppen registrerer stress, og det vil påvirke din fertilitet. Det er selvfølgelig ikke kun kvinder, der skal læse med her, men også mænd, da de også vil rammes på fertiliteten pga. søvnmangel. For eksempel kan et forværret immunforsvar hos mænd medføre feber, hvor varmen kan forringe sædkvaliteten, mens I forsøger at blive gravide. Søvnmangel hos kvinder kan også få kroppen til at blive urolig, og kan faktisk forsinke din menstruation, hvilket gør det sværere for dig at kende til dine ægløsningsdage.

LÆS OGSÅ: Pas på hormonforstyrrende stoffer, når du er gravid – disse kan være skadelige for dit foster

Vægtproblemer
Som mange sikkert ved, så har vægten faktisk meget at sige. Kvinder som enten er undervægtige eller overvægtige kan have større problemer med at blive gravide, end kvinder, der er normalvægtige. En undervægtig kvindekrop døjer måske med ægløsningen hver måned, samtidig med at en kvinde, der kun vejer lidt for meget, også kan have problemer med at have regelmæssige ægløsninger. Jo højere dit BMI er over 25, des mindre er chancen for en graviditet. Så sørg for at have en sund indstilling til kost og motion, det vil virkelig gøre underværker for både din krop og også dit sind.

Cyklusforvirring
Mange kvinder forstår ikke, hvordan deres cyklus fungerer. Vi har måske hørt omkring en 28-dages cyklus, som er den mest ”normale” af slagsen, men vi må også huske, at alle kvinder har en forskellig cyklus – nogle har under 28 dage, og andre har måske over 30 dage.
De fleste kvinder tror, at de har ægløsning to uger efter første menstruationsdag, men det er faktisk to uger FØR din næste menstruation (Hvis du har en 28-dages cyklus). Det er også vigtigt, at din kærestes sæd er up-to-date selvfølgelig, og jo flere gange I har sex, jo tyndere er mængden af sædceller, så hav gerne sex hver 3. dag og ikke nødvendigvis hver dag.

Positiv energi
Husk at have en positiv indstilling til tingene – det er virkelig vigtigt. Der er en kæmpe krop-sind forbindelse, som vi skal sørge for bliver overdynget med positiv energi. Prøv at undgå at lytte til negative historier, især når det omhandler infertilitet. Husk også at være tålmodig. Det er rent faktisk en god idé at planlægge en graviditet helt op til 1 år, før I begynder, på den måde kan det være nemmere for dig/jer at forberede jer på en ny livsstil. Hvis du sidder derude lige nu og forsøger, så husk, at det kan tage tid – måske helt op til flere år. Hvis du er bekymret for, hvorfor du endnu ikke er blevet gravid, så snak med din læge omkring det.

 

Kilde: Today’s Parent

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og