[single_post_category_name]

Tag ud med dine børn: Find jeres egen mad i naturen

Gå på jagt efter rigtig mad i naturen. Tag jeres bytte med hjem, og lav forskellige retter af det. Der er masser spiseligt at finde i efteråret både i skoven og ved stranden. Ved stranden kan I måske finde strandsennep, havtorn og vilde brombær i skoven måske hasselnødder, vilde æbler, kantareller og den sidste skovsyre. Det kan også være, I kan finde trænebær, hyldebær, døvnælde og skvalderkål.

LÆS OGSÅ: De hyppigste graviditetsgener du vil opleve som gravid

Når man er ude i naturen med sine børn, bliver man automatisk som jægere på jagt! Man er dybt koncentreret og ænser ikke andet end den næste vilde brombærbusk, og det er fascinerende at se det sorte brombærbjerg vokse i skålen. Måske når I at spise halvdelen af byttet undervejs, men der er sikkert masser i oktober måned at få med tilbage.

Hasselnødder kan I finde ved hasseltræerne – man kan blive overrasket over, hvor mange der faktisk er. Dem der er tunge har frugt indeni, og dem der er lette er sandsynligvis tomme og er en rådden nød. Det er en fryd for øjet at se nøddebunken vokse sig stor i skålen og jægerinstinktet træder igen i kraft.

”Det er vildt, at vi kan finde spiselige ting i vores natur.” 
– Bjørg, 9 år

Man kan også finde vilde æbler i skoven og en masse lækre svampe, især kantareller er populære. Der er bare ikke noget hyggeligere end en familietur i skoven, hvor træerne og buskene skjuler hinanden, men lyden af hinanden pusle rundt skaber tryghed for begge parter.

Hvis I tager en tur til stranden, kan I finde hyben og strandsennep. Strandsennep her sådan nogle finde blomster, så dem kan I også plukke for pyntens skyld.

Af brombærrene kan I lave marmelade og man kan lave en lækker sovs af kantarellerne og evt. toppe sin ret med de spiselige, flotte blomster fra strandsenneppen. Hasselnødderne er en skøn dessert, de mætter og de er sunde!

Mad, I kan finde i naturen:
–       Brombær
–       Hasselnødder
–       Strandsennep
–       Skovsyre
–       Vilde æbler
–       Hyben
–       Kantareller

Kilde: Boguddrag fra “Tag ud med dine børn”

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide