3 bedste tips til bedre babysøvn

Facts

Katrine Birk

Katrine er stifter og underviser på uddannelsen til “Holistisk energiterapeut” samt uddannelsen til “Tryk og glad behandler”. Hun holder kurser og workshops for private og professionelle.

Facebook: Katrine Birk
Instagram: @Katrine_birk

I min nye bog “Tryk & glad babysøvn” guider jeg forældre gennem akupressur og zoneterapi, som kan få babyer og børn til at sove bedre. Dårlig babysøvn stammer typisk fra et stresset nervesystem, ondt i maven, tænder på vej, som driller, ondt i ørene, skævheder i kroppen eller lignende – alt dette finder du hjemmebehandling til i bogen.

LÆS OGSÅ: 7 måder at afhjælpe dit barn med sin generthed

Derudover findes der også nogle generelle beroligende punkter, som er med til at få baby til at slappe godt af i hele systemet. I videoen ser du 3 af mine yndlingspunkter fra bogen, som generelt virker dejlig beroligende.

I bogen kan du læse mere om, hvor længe, hvor ofte osv. Men generelt gælder det, at du lytter til din babys signaler. Nyder babyen det, så bliv ved. Bliver babyen ked af det, så vent til senere. Det skal udelukkende vlre hyggeligt og dejligt, at få zoneterapi og akupressur hjemmefra.

Du kan lave behandlingen på alle tider af døgnet. Måske som hjælp i det baby skal sove, eller måske nogle timer før, da det også virke forebyggende. Vælg det tidspunkt, hvor din baby nyder det allermest.

Den største myte om babysøvn
Den største myte, som jeg ser florere omkring babyer og søvn, er, at babyer “ikke må få dårlige vaner”. Det betyder, at vi som mødre ofte får at vide, af f.eks (søde og velmenende) bedsteforældre eller enkelte sundhedsplejersker, at vi ikke må amme vores baby i søvn, vugge vores baby i søvn, samsove med baby, eller gøre andre ting, som gør babyen tryg, og som vi synes, virker.

Her mener jeg det er omvendt, hvis det altså også fungerer for mor. Jeg tror ikke på, at en lille baby kan “få dårlige vaner”. Jeg mener, at vi med f.eks samsovning, vugning, amning og lignende fylder babyerne op til randen med tryghed, og dét giver bedre søvn i sidste ende, fordi trygge børn sover bedst.

Det er klart, at man i hver enkelt familie, skal finde ud af, hvad der fungerer bedst, og gøre dét. Hvis samsovning og amning ikke fungerer, skal man selvfølgelig vælge noget andet.
Men det ærgrer mig, at mange mødre faktisk skammer sig over at gøre det, og direkte får fortalt, at de gør det forkert, når de faktisk også selv nyder det, og det fungerer godt for hele familien.
Gør altid det som din mor-mavefornemmelse mærker er rigtigt, der findes ikke én opskrift, som passer til alle babyer, du er den klogeste til at mærke, hvad der er bedst for netop din baby.

Kærlig og rolig hilsen fra Katrine Birk

Køb bogen her

Artiklen indeholder reklamelinks

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide