[single_post_category_name]

Guide: Sådan får du dit barn til at sove med meditation

Har du svært ved at få dit barn til at sove om aftenen? Har du prøvet alt? Men hvad nu, hvis det kunne være så simpelt, at det næsten er som trylleri? Forfatter og life coach Gitte Winter Graugaard giver dig her opskriften på den nemme og hyggelige puttestund.

LÆS OGSÅ: 4 sjove og forunderlige facts om moderskab

Søvn, eller rettere manglen på den, er virkelig noget af det, der fortæller os forældre, at der er et eller andet, der ikke er i balance hos vores børn. Mange bekymringer og tanker, der løber løbsk, gør nemlig, at børn har svært ved at give slip på dagen og falde i søvn. Faktisk viser statistikkerne, at børn i dag sover en hel time mindre end børn for 25 år siden. 

Alle forældre ved også, hvad træthed hos vores børn kan medføre af gråd og sure miner – og det slider på hele familien. Som forældre kan vi føle os både magtesløse og opgivende, når barnet aften efter aften trækker putningen i langdrag og ‘stjæler’ vores voksentid, som vi jo trænger til. Men det er faktisk midt i alle de her forskellige følelser og energier, at magien bag den gode putning gemmer sig, når vi lærer at vende den midt i al hverdagens virvar.

Din energi smitter
Forfatter og life coach Gitte Winter Graugaard skrev i 2014 bogen ‘Børnemeditationerne I mit hjerte’ for at lære børn om kærlighed og særligt selvkærlighed. Meningen er, at forældrene læser meditationerne højt ved sengetid og guider barnet ind i en rolig, indre verden fyldt med kærlighed.


Det viste sig hurtigt, at skiftet i energi hos både børnene og de voksne virker beroligende på børnene og hjælper dem med at flytte fokus fra tankemylderet og ned i kroppen. Og når de mærker trætheden i kroppen og føler sig elsket, er det langt nemmere at falde i søvn. I dag hjælper bogen børn i 20 lande med at falde i søvn!

For mange forældre er det en øjenåbner at opdage, hvor meget vores energi påvirker vores børn, særligt når de skal sove. Når alle er trætte, og energien er brugt op – også hos mor og far – kan det være svært at bevare roen. Men det kan børnemeditationerne være med til at lave om på. Når vi møder børnene hjerte til hjerte med de kærlige meditationer ved sengetid, drysser vi nemlig lidt magi ud over dagen, som får de små øjeblikke til at kunne mærkes og huskes.

Sådan får du dit barn til at sove med meditation

1 : Start med at vælge en dag, hvor du har god tid og er i godt humør – din energi smitter af på dit barn. 

2 : Sæt farten ned i timerne inden og sluk for skærmene. Skru ned for lyset. Giv gerne barnet et varmt bad og slut eventuelt af med lidt lette tryk på kroppen, lidt dejlig massage eller nus.

3 : Læg jer sammen i en varm seng, hvor barnet kan sove videre. Put dig med ned under dynen og få en dejlig puttestund sammen tæt og hyggeligt.

4 : Når I har nusset lidt, kan du finde en bog med børnemeditationer frem og begynde at læse.

5 : Bevar roen og den kærlige energi, også selvom dit barn rumsterer, roterer eller stiller spørgsmål. Med din ro og tålmodighed skal I nok sammen få vendt energien. Og det er helt normalt, at børn bevæger sig under meditation. Læg mærke til, hvad der sker med din energi undervejs, når du læser de kærlige, rolige meditationer højt.

6 : Bliv ved, også selvom dit barn falder i søvn. Dit barn kan i sin underbevidsthed stadig høre og mærke dig.

7 : Tal med dit barn om oplevelserne med meditationerne i dagene efter. Lad endelig dit barn tegne eller skrive om meditationerne. Læg mærke til detaljer, spørg ind og få de skønneste guldkorn og små glimt ind i dit barns indre verden.

_____

Vil du høre mere om børnemeditation? Så finder du både bøger og online kurser HER.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide