Sådan nusser du din baby glad og rask

Facts


Katrine Birk
Katrine Birk er uddannet inden for zoneterapi og akupressur og har specialiseret sig i at behandle babyer. Hun er også forfatter til bøgerne ‘Tryk & Glad’‘Tryk & Glad – Babysøvn’ og ‘Tryk & Glad – Babymave’ og ‘Tryk og Glad – Babymassage’ (udkommer 22. marts). Følg hende på Instagram @katrine_birk og læs mere på katrinebirk.dk

NY APP!
Nu kan du også få alle de magiske ‘Tryk & Glad’ punkter og tips på din mobil. App’en ‘Tryk & Glad’ er netop udkommet med masser af gode råd og videoer, der viser, hvordan du kan lindre typiske gener hos din baby. Download den gratis i App Store og Play Store.
(NB. Der er både gratis og betalt indhold). 

Babymassage er ikke bare hyggeligt og den dejligste kærlighedsstund med din lille baby – det kan faktisk også bruges til at lindre nogle af de mest typiske babygener som forstoppelse, ørepine og dårlig søvn. Her får du en guide til at komme i gang med lækker massage af din baby.

LÆS OGSÅ: Førstehjælp til børn med kolik

Der er ikke noget mere hyggeligt end at nusse og massere en lille blød babykrop, og vidste du, at det øger oxytocinniveauet hos både mor og barn? Det kaldes også kærlighedshormonet, og det gør simpelthen, at man føler sig mere veltilpas og elsket ­– what’s not to like?

Du masserer sikkert din lille baby en masse i forvejen, og du skal ikke læse denne guide som en række regler om, hvordan man gør det rigtigt (eller forkert). Faktisk skal du slet ikke tænke så meget over, hvordan du gør, om du bruger de rette greb eller trykker for hårdt. Det skal meget hellere bare være noget, der føles naturlige for både dig og din baby, og det er vigtigt, at du mærker efter og finder din egen måde at gøre det på. Men her får du alligevel lige et par tips til at komme i gang:

  • Fyr op for varmen i lokalet, og tag tøjet af din baby. Læg den lille foran dig og sørg for at have øjenkontakt, mens du masserer.

  • Start med at trække vejret roligt. Din baby kan mærke din energi – og bliver påvirket af den – så sørg for selv at trække vejret roligt og være til stedet i situationen.

  • Lav nogle blide kram eller klem med dine hænder på babys krop. Arme, mave, ben, fødder, hænder – forestil dig, at du giver dem et lille kram og ligesom siger ‘hej’ til babys krop.

  • Smør noget lækker olie på dine hænder og hele babys krop – sørg for, at det er spiselig olie, så det ikke gør noget, hvis den lille får det i munden. Mandel- og kokosolie er mine favoritter.

  • Massér både armen, ben, bryst, hænder, fødder og ryg (hvis din baby vil have det). Det er en god idé at massere på maven med cirkulære bevægelser i urets retning – det stimulerer fordøjelsen.

  • Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at trykke på. Lav fx æltende bevægelser, cirkler, strøg eller en blanding. Gå efter det, din baby nyder allermest.

  • Lad din baby styre, hvor længe massagen skal vare. Når den lille siger stop, betyder det stop. Så nogle gange når du hele kroppen, andre gange kun dele af kroppen – og det er helt fint.

Værd at vide: Ved hjælp af babymassage kan du faktisk støtte din babys krop akkurat som med zoneterapi og akupressur, og dermed lindre og afhjælpe forskellige babygener som fx ondt i maven og dårlig søvn. Du kan lindre specifikke gener ved at have mere fokus på bestemte muskler, når du masserer. Det kan du læse meget mere om i min nye bog ‘Tryk & Glad Babymassage’, som udkommer den 22.marts.

LÆS OGSÅ: Boost din babys immunforsvar

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være