[single_post_category_name]

Sådan undgår du smerter ved amning

Ammesmerter er ikke bare smerter. De er altødelæggende for din amning, og for den tidlige tilknytning mellem dig og din baby.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til samsovning

Det store problem med ammesmerter er, at de får sat gang i en lavine af uhensigtsmæssige mønstre.

Lavinen starter med

1: Du har ondt, tænker NEJ NEJ NEJ er han allerede vågen igen, og skal ammes.

2: Du frygter næste amning, (får koldsved og tårer i øjnene bare ved tanken.)

3: Din baby får for lidt at spise, pga du strækker intervallet mellem måltiderne, pga du ikke kan overskue endnu en tur i smerteland.

4: Baby bliver sløv, fordi blodsukkeret når at falde for meget mellem måltiderne, og spiser derfor for lidt, pga han ikke kan holde sig vågen.

5: Din mælkeproduktion bliver sat ned, pga din krop er mega stresset. Du presser den sikkert (for det gør de fleste kvinder), til at tage endnu en omgang, for baby skal jo have mad.

6: Baby tager ikke nok på, pga måltidernes længde ( selvfølgelig tager man baby fra brystet hurtigere, når amningen er forbundet med smerte).

7: Du starter med at supplere med flasken pga den manglende vægt fremgang, og får overbevist dig selv om at du ikke kan amme.

8: Dårlig samvittighed over hele forløbet.
(Hvis du er heldig slipper du for nr 8). Men stort set alle de andre punkter hænger sammen!

LÆS OGSÅ: Den hvide kittel tager også fejl

På et af mine ammebesøg i denne uge var jeg ude og besøge en kvinde det havde voldsomme sår på brystvorterne og derfor store smerter under amningen. Det blødte…ja AV FOR S****.  Smerter hænger ikke sammen med om det er dit første, eller 3. barn, men hvordan der bliver gumlet på dine brystvorter. Kvinden jeg var ude at besøge havde 2 børn i forvejen, det var altså hendes 3. barn, men det havde heller ikke fungerer med de 2 første. Al den amme smerte gjorde at hun var begyndt at tro på, at hun nok bare ikke kunne finde ud af at amme.

Men selvfølgelig kunne hun det, vi skulle bare lige fjerne årsagen til smerterne først.

Hendes problematik var forkert ammeteknik, kombineret med en suttebrik og begyndende brystbetændelse. Det tog 2 timer, at få justeret alle de ting der var kørt skæve, så begyndte hun heldigvis at smile og fik farve i hovedet igen.

Det er så vigtigt at fjerne årsagen til smerten. Alt er ikke fint hvis det gør ondt, eller hvis det bløder.

Jeg ved godt at jeg har sagt det mange før, men jeg siger det igen SMERTEFRI AMNING!!!

Hvis du vil se mere om smerter og amning, så har jeg lavet en lille video til dig:

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide