Træning under graviditet

Det kan måske være lidt svært og uoverskueligt, det der med at få trænet under sin graviditet. Træning er sundt for både mor og barn, og det kan sagtens lade sig gøre selvom maven er blevet større. Vi har fundet nogle træningsmetoder her, som burde fungere fint med et lille liv inde i maven!

LÆS OGSÅ: Hvilke træningssko skal du vælge?

Svømning

Svøming er en god form for træning som styrker hele kroppen, uden at være for hård ved leddene som andre træningsformer måske kan være. Når man svømmer kan man tage det helt i sit eget tempo, det kan hjælpe på graviditetsrelaterede smerter at komme i vandet og føle sig vægtløs og så er det desuden super sjovt!

Yoga

På ChriChriTV har vi, som du måske allerede har opdaget, en serie liggende der guider dig til den bedste gravidyoga. Her kan du få indblik i nogle forskellige øvelser, som du hjemme i trygge og rolige omgivelser lige så stille kan forsøge dig med. Det er godt for krop og sjæl, og husk ikke at presse din krop mere end hvad der føles rigtigt.

Motionscykel

Måske har du et fitnessmedlemskab eller også kan du skaffe en motionscykel til stuen. Når du sidder på en motionscykel kan du justere styret således at der er plads til maven, og så skal du ikke fokusere på at balancere med den ekstra vægt – cyklen holder dig, du skal bare træde i pedalerne og få pulsen lidt op.

Vægttræning

Let styrketræning kan hjælpe dig med at holde kroppen tonet både før og efter fødslen. Du skal ikke løfte tungt, eller lave øvelser hvor du ligger fladt på ryggen, men du kan godt have nogle små armvægte som du løfter i stående eller siddende position. Styrketræning skal du gå meget langsomt med, hvis du ikke har erfaring fra før graviditeten.

Hurtiggang

Det der med at gå en tur er en ret undervurderet form for træning! Det er sundt for humøret, og det er godt for musklerne at komme ud og gå – eller at gå på løbebåndet, hvis vejret slet ikke er samarbejdsvilligt. For at få pulsen lidt mere op end almindeligt kan man sætte gå-tempoet en anelse op, tage store skridt og svinge lidt med armene.

Husk at lytte til din krop og mærke efter hvad du kan og ikke kan. Det er godt at presse sig selv en smule, men du skal også vide hvornår nok er nok, og ikke gøre noget, der gør ondt. Herudover er din kropstemperatur ofte højere under graviditeten, så husk at drikke godt med vand og sørg for, at omgivelserne ikke er overdrevet varme.

LÆS OGSÅ: De hyppigste gener du vil opleve som gravid

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive