[single_post_category_name]

Den Rigtige Jordemoder: Kolik er blevet en skraldespands-diagnose

Forestil dig at du har hold i nakken, og ikke kan forklare lægen, hvor det gør ondt. I stedet for at få den rigtige behandling og få det behandlet hos en fysioterapeut eller kiropraktor, så kan du forsøge at græde det væk. DET LYDER IKKE RART VEL?

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du smerter ved amning

I vores sundhedssektor er der en stor tendens til at skraldespands-diagnosticere, i stedet for at sende videre til dygtige fagfolk!!
Med skraldespands-diagnose mener jeg, at hvis vi ikke lige umiddelbart kan finde årsagen, så kalder vi det noget andet.. i babyernes tilfælde KOLIK.

Der er mange årsager til kolikagtig gråd, men de to vi hyppigst ser på vores ammebesøg er:

1. Låsninger i hvirvlerne.

Har din baby stået skævt under fødslen, eller er blevet forløst ved kejsersnit eller taget med sugekop, så kan nogle af hvirvlerne sagtens være låst eller hevet lidt skævt, og de hvirvler skal selvfølgelig rettes op, før baby holder op med at græde.

Hvis vi bare godtager KOLIK diagnosen, så hjælper vi ikke baby med at finde og løse problemet.

2. Luft i tarmene.

Baby græder meget, fordi den har for meget luft i tarmene, som gør vanvittig ondt. Men hvorfor har baby luft i store mængder? Igen – løs problemet!
Skyldes det forkert sutteteknik, så baby sluger for meget luft under amningen? Eller måske trænger baby til noget zonetatapi og en justering af sutteteknikken enten på flasken eller under amningerne.

Lad os hjælpe babyerne med at finde årsagen til deres smerter. Det gør vi IKKE ved at sige, at det nok bare er kolik.

Jeg håber, at I igen vil hjælpe med at sprede budskabet, så mange flere babyer ikke får stemplet KOLIK, men i stedet bliver hjulpet og diagnosticeret rigtigt fra starten.

❤️ Kærligst Sara.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til samsovning

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide